Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Хамилтън новите тестове за крилата са забавили Ред Бул

Според Хамилтън новите тестове за крилата са забавили Ред Бул

37
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е убеден, че новите тестове на ФИА за предните крила на болидите са причина скоростта на Ред Бул да намалее в последните няколко надпревари, независимо, че от тима отричат това да е така.

Тестовете бяха въведени именно заради предните крила на болидите на Ред Бул и според британеца темпото им осезаемо е намаляло, тъй като очевидно е трябвало крилото им да бъде променено, за да отговори на новите изисквания.

„В Унгария те бяха с по 2 секунди на обиколка по-бързи от всички нас, а да имаш подобно предимство е просто невъзможно.

Ние винаги сме се придържали към правилата. Нашите момчета се чудеха дали тяхната кола е легална и затова попитахме ФИА. След това Ред Бул трябваше да преправят колата си и да направят стъпка назад. Това бе добро решение от страна на ФИА“, обясни Хамилтън пред немския вестник Bild.

А що се отнася до развоя на шампионата и шансовете му за титлата тази година, британецът заяви:

„Нормално е в края на сезона психическите игрички да започнат. Но аз съм достатъчно силен и съм готов за това. Не се притеснявам, но смятам, че е най-добре да изразяваш мнението си предимно на пистата.

Говорих с тима в неделя вечерта и ние погледнахме нещата и от тяхната гледна точка. Все още съм трети в шампионата и изоставам с 20 точки от лидера, а това все още е по-малко от една победа. Лесно е да загубиш мотивация, когато си 20 точки назад, защото това звучи много, но по старата система това са само 8 точки, а разделено на 4-те оставащи състезания, това не е кой знае какво.“