Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Хауг нищо в шампионата още не е решено

Според Хауг нищо в шампионата още не е решено

18
0

Спорът за титлата все още е широко отворен, твърди Норберт Хауг, независимо от факта, че Ферари спечелиха четири от общо петте, проведени до момента, състезания.
Според спортния директор на Мерцедес екипът на Макларън действително е показал по-добра форма в Турция. Той определи представянето на Сребърните стрели там като „възраждане” след няколко „скромни” състезания. Хауг сподели, че сега ще е достатъчно пилотите на Макларън просто да спрат доминацията на колегите си от Ферари.
„Макларън бе близо до лидера на пистите в Барселона и Истанбул, а преди това и в Малайзия и Бахрейн – започна Хауг. – Люис е на седем точки след лидера, а Хейки на 21. Миналата година в по-късен етап от шампионата Кими Райконен имаше по-голямо изоставане от водача, отколкото нашите пилоти сега. Екипът трябва да се развива за напред още повече и тогава всичко бъде възможно.”
Наред с това Хауг е бил изключително доволен да види, че Макларън са разполагали с необходимата скорост в Истанбул, която да отговаря на стратегията на Хамилтън с три спирания в бокса:
„Стратегията на Люис в Турция бе необходима, защото имаше притеснения за издръжливостта на предната дясна гума. Реализацията й обаче бе наистина добър опит. На теория стратегия с три влизания в бокса на Истанбул парк е по-бавна, а допълнително има опасност да попаднеш в трафик. Но скоростта на Люис бе достатъчно добра, така че почти да компенсира и двете неудобства.”