Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Косуърт всички от новите отбори ще участват догодина

Според Косуърт всички от новите отбори ще участват догодина

21
0

След като наскоро се появиха съмнения, че новият американски тим US F1 ще успее да се подготви навреме за участие в шампионата догодина, президентът на сената на ФИА – Ник Кроу защити базирания в Шарлот отбор, казвайки че всичко при тях е наред.

На същото мнение е и Марк Галахър – генералният мениджър на Косуърт, който обяви, че догодина в Бахрейн ще видим всичките 13 отбора на стартовата решетка.

Британският производител на двигатели има договор за доставка на агрегати с „новаците“ от US F1, Кампос и Мейнър.

„Мога да кажа, че всеки един от отборите вече ни е платил и работи по новата си кола. Естествено, всеки тим е достигнал различна степен на развитие на проекта си. Някои са доста напреднали, други още са в началото.

Но със сигурност в момента виждаме всичките 4 тима да работят усилено и не сме видели каквато и да е индикация, че работата при тях спира „, разкри Галахър пред уебсайта 422race.com.

Toй също така отрече слуховете, че ФИА е заставила новите отбори да подпишат договори за доставка на двигатели с Косуърт.

„Мисля, че единственото нещо, за което ФИА настоя, е тимовете да имат договор за доставка на двигатели. Просто тогава Косуърт бе единствената компания, готова да работи с всичките отбори“, обясни той и добави, че е сигурен в това, че Ред Бул ще продължат договора си с Рено и няма да ги сменят с Мерцедес или Косуърт, въпреки всички спекулации по този въпрос.