Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Култард, Браун имат повод за притеснение

Според Култард, Браун имат повод за притеснение

50
0

Дейвид Култард вярва, че неговият сънародник Дженсън Бътън има сериозен повод да се замисли след победата на Себастиан Фетел в Япония в неделя. До края на сезона остават само две състезания и шотланецът е сигурен, че Фетел има голям шанс да задмине пилотите на Браун.

 И докато при конструкторския шампионат всичко вече е ясно, то при пилотите нещата не стоят точно така, тъй като след състезанието на Сузука, Фетел вече е на 2 точки зад Рубенс Барикело и на 16 зад Бътън.

„По мое мнение, Браун трябва да се страхуват. Ф1 е налудничав спорт и в него всичко може да се случи, особено след като Фетел бе толкова силен, а Дженсън спечели само една точка.

Давам и на двамата пилоти в Ред Бул съвети, но те ca достатъчно умни, а и са страхотни състезатели. Себастиан е само на 22, но свърши фантастична работа – той спечели това състезание по такъв страхотен начин, а после седна на пресконференцията и започна да говори колко забавно е било да кара и колко много е искал да продължи и да не спира. Смятам, че е скромен и далеч не арогантен“, смята бившият пилот, който в момента е и коментатор в ВВС.