Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Култард пилотите няма да имат проблем със светлината в Абу Даби

Според Култард пилотите няма да имат проблем със светлината в Абу Даби

19
0

Дейвид Култард е убеден, че състезанието в Абу Даби ще бъде изключително зрелище, независимо, че двете титли вече са спечелени.

Самият Култард пък вече успя да покара на пистата Яс Марина, тъй като направи специална демонстрация с двуместния болид на Ред Бул преди известно време.

„Това, което ме впечатли, е, че трасето е разделено на две части.

Първата половина от обиколката, до деветия завой, е типична за нов тип трасе. Има бърза секция в началото – от завой №1 до тесния обратен завой №4, където пък видимостта за зрителите е чудесна. 1,2-километровата обратна права пък ще даде възможност за изпреварване на пилотите.

Втората секция от пистата дава чувството за градско трасе, когато минаваш по частта, която те извежда до хотела, после го подминаваш и следват серия 90-градусови завои, преди да достигнеш до края на обиколката, където един средно-бърз завой те изкарва отново на старт/финалната права.

Мисля, че моментът със залеза на слънцето ще бъде повече проблем за зрителите на пистата и зад ТВ екраните, но не и за пилотите, тъй като на пистата има предостатъчно осветление“, обяснява Култард в официалния уебсайт на Формула 1.