Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Култард Ред Бул ще вземат и двете титли този сезон

Според Култард Ред Бул ще вземат и двете титли този сезон

25
0

Според Дейвид Култард екипът на Ред Бул ще успее да се пребори и за двете титли тази година.

Шотландецът изрази тези си мисли в последната си публикация във вестник The Telegraph, като той също така е убеден и че през следващите две състезания не би трябвало да има ясно изразен фаворит.

„И така, на кого бих заложил парите си? Както обичам да казвам, автомобилните състезатели имат топки, но за съжаление те не са кристални. Определено обаче що се отнася до представянето, мисля че и двата шампионата ще бъдат спечелени от Ред Бул.

Хората ще кажат, че съм пристрастен, имайки предвид професионалната ми връзка с тима, но съм сигурен, че те няма да ми благодарят за това, че увеличавам напрежението върху тях.

Следващите две състезания в Белгия и Италия определено са отворени и не мисля, че те подхождат на някоя кола повече, отколкото на друга.

Когато обаче отново излезем от Европа, трябва да признаем, че трасетата изглеждат доста удобни за Ред Бул. Сингапур е улично трасе като Монако, където Ред Бул бяха изключително доминиращи през май. Високоскоростните завои на Сузука са направени за RB6, а въпреки че на Корея все още е не е ясно как ще седят нещата, Интерлагос и Абу Даби също ще работят за Ред Бул.

Това е така, защото сега, след като накараха системата си F-duct да работи, те реално нямат слаби места. Аз съм и добре информиран относно това, че по-тежките тестове на ФИА за тяхното „огъващо се“ крило няма да бъдат никакъв проблем за тях“, смята Култард.