Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Лауда Бътън трябва да се вземе в ръце

Според Лауда Бътън трябва да се вземе в ръце

44
0

Според Ники Лауда топката сега е в полето на Дженсън Бътън, а не толкова в това на тима му и той трябва да се вземе отново в ръце и да запази преднината си в шампионата, ако иска да спечели титлата тази година. В последното състезание в неделя, което бе спечелено от неговия съотборник Рубенс Барикело, 29-годишният британец успя да вземе едва седмо място.

Фактът, че колите на Ред Бул имаха катастрофален уикенд във Валенсия смекчиха малко удара за Бътън, но според Лауда каквато и да е преднината на един пилот, тя може бързо да се изпари, ако той вече не се намира в необходимата форма.

„Проблемът трябва да е нещо вътре в Дженсън – нещо сигурно се е объркало в неговото съзнание. Той трябва сам да постигне решение и мисля, че ще успее“, каза Лауда пред вестник „Mirror“.

Бътън спечели 6 от първите 7 състезания тази година, но след надпреварата в Турция определено не се намира в същата форма, както в началото на сезона. След състезанието във Валенсия той призна, че след като Браун отново възвърнаха топ-формата си, сега е негов ред да покаже подобрение.

„Това бе първият път, в който имахме силна кола, от която не успях да изкарам всичко възможно. Сега отивам към Спа и ще съм по-агресивен. Тимът ме помоли да натисна повече сега, ако искам да спечеля титлата“, обясни британецът.