Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Лауда Бътън трябва добре да помисли дали наистина иска да отиде...

Според Лауда Бътън трябва добре да помисли дали наистина иска да отиде в Макларън

24
0

Няколко известни лица експерти от падока на Ф1 изказаха мнение, че преминаване в Макларън от страна на Дженсън Бътън едва ли е най-доброто решение за британеца. След като проблемите между него и тима на Браун остават неуредени за момента, има голяма възможност световният шампион да пренесе своя номер 1 върху Макларън МР4-25 и да стане съотборник на Люис Хамилтън в тима от Уокинг.

3-кратният световен шампион, а сега виден Ф1 анализатор – Ники Лауда, обаче далеч не смята, че това е най-правилното нещо, което Бътън може да предприеме.

„Мисля, че Дженсън трябва да бъде много сигурен, че иска да отиде в отбор, който Хамилтън в голяма степен направи свой.

Ако парите, за които става въпрос, са горе-долу същите или малко повече, тогава Дженсън трябва да остане в Браун“, заяви австриецът пред вестник „The Guardian“.

На същото мнение е и сър Джеки Стюърт, който също има 3 титли зад гърба си. Той определи едно евентуално преминаване на Бътън в Макларън като „да си поставиш главата в устата на лъва“ и разкри, че той самият е отказал подобна оферта, при която е трябвало да стане съотборник на Джим Кларк в тима на Лотус през 1965-та година.

„Чувствах, че Джими прсото е опънал краката си прекалено много под масата. Не мисля, че това щеше да е правилният ход за мен, както и не смятам, че това ще е правилният ход и за Дженсън“, смята британецът.

Решението на Бътън наистина трябва да бъде обмислено много прецизно, защото след днешния ден стана ясно, че Мерцедес се прехвърлят от Макларън към Браун, макар и да останат доставчици на тима от Уокинг в следващите няколко години. Затова Мартин Брандъл също е на мнение, че Бътън трябва да остане в тима на Браун.

„Бътън трябва да извади кристалната си топка, за да разбере кой отбор би му дал по-бърза кола догодина.

Дали Макларън ще си върнат топ-формата? Или пък палачинката се обърна, имайки предвид, че Браун и Ред Бул спечелиха 14 от 17-те състезания тази година?“ – попита реторично Брандъл в колонката си във вестник „Sunday Times.