Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Макларън отсъствието от първия тест няма да навреди на МР4-26

Според Макларън отсъствието от първия тест няма да навреди на МР4-26

41
0
Люис Хамилтън

В тима на Макларън не се притесняват от факта, че няма да успят да довършат тазгодишната си кола за първия предсезонен тест във Валенсия.

Отборът планира да представи новата си кола на 4-ти февруари и поради тази причина ще участва на първия тест със стария МР4-25, който ще бъде оборудван с някои от компонентите на своя наследник. Те обаче не включват системата KERS и регулируемото задно крило.

„Още от началото планирахме да представим колата след първия тест. Една от причините за това е, че искахме да използваме старата кола там, защото това е стабилна и позната платформа, с която по-лесно ще разберем новите гуми. Това също така ще ни даде и повече време за развитието на новата кола, така че това винаги е било планирано и за нас това е оптималния вариант за състезателната ни подготовка.

Винаги има какво да научиш от повечето навъртяни километри, но това не е задъжително. Надявам се да не се окажем в грешка, но сме уверени, че ще можем да постигнем нужната издържливост в трите следващи теста.

А самото представяне ще е в Берлин, защото Водафон помолиха да е така. Това е част от дейностите на Водафон Германия“, заяви главният инженер на Макларън – Пади Лоуи.