Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Марко наказанието на Ред Бул ще доведе до стопяване аванса на...

Според Марко наказанието на Ред Бул ще доведе до стопяване аванса на екипа

7599
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул е големият фаворит за титлите през сезон 2023 във Формула 1. Макс Верстапен и Серхио Перес спечелиха първия кръг от първенството Гран при на Бахрейн с такъв аванс, че се появиха изявления за възможност да победят във всички надпревари тази година. Екипът и пилотите се опитват да подтиснат тези очаквания. Поредното изказване в този дух бе на Хелмут Марко. Според съветника на екипа от Милтън Кийнс наказанието, наложено за нарушаване на бюджетния лимит през 2021 г., ще окаже влияние на по-късен етап от сезона.

„Засега можем да кажем, че сме елиминирали няколкото слабости, които имахме, докато Ферари се бори с огромно износване на гумите. Загубеното във време за работа в аеротунела го спечелихме като мотивация. Успяхме да се подготвим оптимално за новия сезон. След като санкцията вече бе оповестена, стана ясно, че трябва да използваме много ефективно аеродинамичния тунел. Засега успяваме в това“, коментира съветникът на Ред Бул.

„Но разбира се, с напредването на сезона, когато времето ни в аеротръбата свърши, другите все още ще могат да работят в тунела и преднината ни ще изчезне. Ето защо е толкова важно сега да трупаме точки“, допълни Марко

Казаното от [Джордж] Ръсел вероятно може да се обясни с разочарованието му от Бахрейн. Но това състезание бе на една специфична писта, където настилката е много абразивна. Износването на гумите играеше изключително важна роля там. Да, вярно е, че нашето представяне бе много добро. Но достатъчно добро ли е, за да спечелим всички надпревари? Че вече сме взели титлата? Би било фантастично, ако беше толкова лесно“, каза още австриецът.

Макс Верстапен каза преди втория кръг от световния шампионат Гран при на Саудитска Арабия, че не очаква в Джеда такова представяне като в Бахрейн. Серхио Перес допълни, че основната цел е Ред Бул да опита да използва инерцията от Сахир.

„Определено има много неща, които можем да подобрим. Трябва да се постараем колата ни да се развива. Ще е много интересно да видим как ще се представят отборите в Джеда тази седмица. Пистата там е много различна от тази в Бахрейн. Нямам търпение да карам пак там след полпозишъна, който спечелих през 2022 г.“, каза още мексиканският пилот на Ред Бул.