Начало Избрани Верстапен не очаква повторение на доминацията си в Бахрейн

Верстапен не очаква повторение на доминацията си в Бахрейн

1316
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не очаква повторение на доминацията си в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул заяви, че уикендът в Джеда ще бъде много по-голямо предизвикателство за него и няма да има нищо общо с този в Сахир.

Ред Бул се намираше в собствена лига по време на първия старт за сезон 2023. Отборът от Милтън Кийнс доминираше през целия рейс уикенд на пистата Сахир и окупира първите две позиции както и квалификацията, така и в състезанието.

Представянето на Верстапен в Бахрейн бе наистина впечатляващо. Това кара мнозина анализатори- дори и от Джордж Ръсел от Мерцедес- да кажат, че Ред Бул ще спечели всички стартове от сезон 2023 в F1. Следователно нидерландецът бе почти обявен за трикратен световен шампион макар да е минал само един старт от 2023 г.

Тази седмица отборите се преместват в Саудитска Арабия и Джеда. Това е писта, която е смесица от бързо преминаващи завои и участъци с на пълна газ. Освен това тук повърхността на трасето износва много по-малко гумите в сравнение със Сахир. Очакванията са характеристиките на Джеда да намалят значителното предимство на Ред Бул. Австрийският екип отново е фаворит за победата, но се очаква този път да няма толкова огромен аванс спрямо Астън Мартин и Ферари

Верстапен призна, че този уикенд не очаква повторение на случилото се в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул спечели миналогодишното издание на Гран при на Саудитска Арабия след води епична битка с Шарл Льоклер.

„След чудесния старт в Бахрейн не очаквам да ми е толкова лесно в Джеда. Това е напълно различна писта, която изисква бърз автомобил“, сподели Верстапен.

„Въпреки това вярвам, че високоскоростните завои тук ще паснат добре на нашия толкова стабилен болид“, каза още пилотът на Ред Бул.

Верстапен приветства и промените по трасето в Джеда.

„Промените по пистата, които бяха направени, са основно свързани с подобряването на видимостта. Надявам се, че това е добре дошло за нас, тъй като някои участъци от трасето бяха толкова опасни.“

„Това е наистина страхотна улична писта с доста голямо сцепление. Точно затова винаги ми е приятно да се връщам тук и да се състезавам на пълна газ“, допълни Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес настоя, че Ред Бул все още има огромно предимство пред преките си съперници. Мексиканецът също очаква да види как ще се справят пилотите на писта, която е коренно различна спрямо тази в Бахрейн

Перес има добри спомени от Джеда след като записа първия си полпозишън в F1 миналата година. Сега той се надява да се бори за победата в неделната надпревара.

„Трябва да се опитаме да запазим инерцията от Бахрейн. Определено има още много неща, които можем да направим, за да подобрим автомобила си“, сподели Перес.

„Събрахме много информация от първото състезание и свършихме много работа зад кулисите. Ще бъде много интересно да видим как ще се представят болидите в Джеда, защото това е много различна писта от тази в Бахрейн.“

„Нямам търпение да се върна на тази писта, на която спечелих полпозишъна през 2022 г. Миналата година нямах късмет с момента на появата на автомобила за сигурност. Затова сега се надявам да дойде моят ред да спечеля“, добави състезателят на Ред Бул.