Начало Избрани Ръсел: Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023

Ръсел: Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023

4925
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Андро Дюлгерян

Джордж Ръсел коментира събитията в първото състезание за годината. Пилотът на Мерцедес заяви, че Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023 в F1. Песимистичното изказване на Ръсел идва на фона на доминацията на австрийския отбор в Гран при на Бахрейн.

Ръсел завърши на седма позиция в надпреварата на пистата Сахир. Пилотът на Мерцедес нямаше отговор както на темпото на Ред Бул, така и на това на Астън Мартин. Младият британец се движеше на шесто място преди последните спирания в бокса. След питстопа той бе изпреварен от Ланс Строл и остана зад него до края на състезанието.

Тъй като Мерцедес има проблеми с темпото, Ръсел поставя Ред Бул на по-високо ниво от останалите пилоти в F1. 25-годишният състезател очаква отборът от Милтън Кийнс да спечели всичките стартове от тазгодишния сезон в F1

„Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023. В момента те контролират шампионата както си искат. Честно казано не очаквам някой да се бори с тях до края на тази година“, заяви Ръсел.

„Очаквам те да спечелят всяко състезание през тази кампания. Това е моят залог. Не виждам да има някакъв отбор, който да успее да ги предизвика по какъвто и да е начин“, добави пилотът на Мерцедес.

„Темпото им изглеждаше по-слабо този уикенд, отколкото беше по време на тестовете. Това беше малко странно. Но според мен, в момента им е доста лесно да побеждават и да правят каквото си искат.“

„Може би те няма да бъдат винаги на полопозишън, защото знаем, че Ферари са много конкурентоспособни в квалификациите. Но когато става въпрос за състезателно темпо, съм категоричен, че те са в много, много силна позиция“, завърши Джордж Ръсел.

Казаното от Ръсел бе подкрепено от съотборника му Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион финишира на пето място и изостана с близо 51 сек. спрямо победителя Макс Верстапен.

Хамилтън посочи дефицита на притискаща сила, който е накарал отбора да преразгледа цялата си концепция за автомобила още в първото състезание за 2023 г.

„Бяхме толкова далеч от [подиума]. Имаше едно Ферари което отпадна пред мен, така че наистина щяхме да сме шести. Това ме кара да мисля, че подиумът не бе никак близо“, каза Хамилтън.

„Имаме много работа за вършене. Трябва да добавим притискаща сила към автомобила. Липсва ни много притискане. Вярвам, че рано или късно ще намерим решение на проблемите си. Надявам се скоро да направим нужните подобрения, за да се върнем на правилното място“, допълни състезателят на Мерцедес.