Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Мозли никой не излиза губещ от войната

Според Мозли никой не излиза губещ от войната

36
0

Никой не е загубил от завършилата днес война между ФИА и ФОТА, настоя президентът на автомобилната федерация Макс Мозли.

Въпреки че вчера той заяви, че смята да се кандидатира за поредния си пети мандат като президент на федерацията, днес стана ясно, че 69-годишният англичанин ще се оттегли от поста си, когато изтече сегашният му мандат, т.е. – през октомври, за да може да бъде постигнат мир между управленското тяло и осемте топ-отбора във Ф1.

Въпреки че предложеният от него лимит върху бюджетите ще бъде заличен от правилата, Мозли отрича да е загубил битката.

„Ами не бих поставил нещата по този начин, защото те получиха правилата, които искаха, както и стабилността, която искаха, а ние получихме нови отбори и редуциране на разходите“, каза Мозли след срещата на световния моторспорт съвет в Париж днес.

Президентът на Ферари – Лука ди Монтеземоло, който също говори на срещата в Париж, пожела на Мозли всичко хубаво по повод предстоящото му пенсиониране.

„Мисля, че той реши проблема доста добре“, заяви италианецът и добави:

„Формула 1 е фантастичен спорт и той трябва да бъде рестартиран, а не само запазен.“

Сега, след като ФИА оповести официалния списък с участниците за догодина, в който са включени всички отбори, които участват в момента, сагата може да се счита за приключена.