Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Пирели стратегията с 2 питстопа определено е по-бързата

Според Пирели стратегията с 2 питстопа определено е по-бързата

987
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Доставчикът на гуми Пирели смята, че стратегията с 2 питстопа за Гран при на Мексико определено е  по-бързата. Заради високите нива на износване спиранията в бокса ще са повече от обичайното.

Според някои пилоти дори бройката може да достигне 3. От Пирели обаче твърдят, че стратегията с 2 стопа с използването на по-твърдите смеси ще е най-удачно.

Най-бързият теоретичен вариант предвижда стартиране с медиум и след 20-23 обиколка спиране в пита за слагане на нов комплект средни по твърдост гуми. И след още 20-23 обиколки поставяне на типа хард за оставащите 25-31 обиколки.

Тази тактика може да бъде изпълнена лесно от пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. И двамата имат по 1 нов комплект медиум и по 1 хард.

Втората по бързина стратегия според италианския доставчик също е с 2 питстопа. Тя предвижда потегляне със софт и след 9-13 обиколки смяна към медиум. И с тях да бъдат направени 22-26 тура, след което при втория стоп ще бъдат сложени твърдите гуми за оставащите обиколки.

Тази стратегия е подходяща за състезателите на Мерцедес, но с едно изменение. Тъй като те преодоляха втората част на квалификацията с медиум и ще трябва да стартират с тях, то Ботас и Хамилтън могат да поставят софт при първия бокс и хард при втория. Тактиката само с 1 стоп определено се счита за по-бавната.

Ето и кой пилот с какви гуми разполага за състезанието: