Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Ралф Шумахер Мерцедес ще помага на Ръсел през 2024 г., Еди...

Според Ралф Шумахер Мерцедес ще помага на Ръсел през 2024 г., Еди Джордан се съмнява

1958
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Мерцедес ще се съсредоточи повече върху Джордж Ръсел през предстоящия сезон 2024, заяви Ралф Шумахер, докато Еди Джордан изрази съмнение в лидерските възможности на английския пилот. Тото Волф вече заяви, че Ръсел има потенциала да е следващият лидер на екипа от Бракли.

„2024-та ще е трудна година за Ферари и Мерцедес. От една страна, имаш пилот, за който се предполага, че ще се бори за шампионата и трябва да споделяш всичко с него. Но това ще е до определен момент през сезона в зависимост от развитието на колата“, заяви Ралф Шумахер пред Скай Германия.

„В Мерцедес несъмнено ще се съсредоточат повече върху това да подкрепят Джордж Ръсел“, допълни бившият пилот от Формула 1

Ръсел, който на 15 февруари ще навърши 26 години, ще е за трети сезон в Мерцедес.

„Дайте да сме честни: Джордж Ръсел има една победа. Смятам ли, че може да стане шампион следващия сезон или след година? Според мен Люис сериозно го притисна“, каза Еди Джордан.

„В началото на миналата година Хамилтън не разполагаше с автомобил, какъвто искаше. Джордж успяваше да го изпревари, но това изобщо не притесни Люис. И не го безпокоеше, защото Хамилтън не мислеше, че болидът е достатъчно добър, за да си свърши работата като хората“, продължи бившият собственик и шеф на отбор от Гран при.

„С напредването на сезона Люис се върна към предишната си форма. Тогава мнозина си помислиха, че вероятно би могъл да направи още доста неща. Мисля, че заради тази промяна реши да отиде във Ферари“, добави Джордан.

Според Ралф Шумахер присъединяването на Хамилтън към Скудерията ще доведе до борба за пилотски статут.

„Първоначално новината изглеждаше изненадваща, но всъщност е доста разбираем ход. Люис иска да печели, останалото няма значение. Според мен е загубил доверие в Мерцедес през последните две години. Тези два сезона бяха наистина трудни.“

„Хамилтън ще се опита да е №1 в отбора, когато отиде във Ферари. Но според мен ще трябва да се бори за това, защото [Шарл] Льоклер отдавна е в тима“, обясни Ралф Шумахер

„Най-важното нещо е какво искат пилотите. На Люис му е необходима стабилна кола, докато Шарл може да управлява и нестабилен болид. Остава да видим кой ще надделее“, допълни той.

До момента Льоклер не е направил никакъв коментар относно новината, че от следващия сезон Хамилтън ще му е съотборник. Той говори по време на спонсорско събитие, но не спомена англичанина.

„Второ място не е цел за мен. Единствената ми цел е да спечеля титлата. Доволен съм единствено тогава, когато побеждавам. Затова и казвам, че второ място изобщо не влиза в програмата ми“, коментира Льоклер

„Същевременно човек трябва да си поставя реалистични цели. Винаги сме настроени оптимистично и се стараем да свършим максимално добра работа. Като се има предвид от каква позиция започнахме миналата година обаче, то трябва да отбележим, че Ред Бул имаше голямо предимство. Ето защо първата ни задача бе да намалим изоставането. Стъпка по стъпка се движим към това да се  борим с Ред Бул“, допълни Льоклер.

Първата част от изказването на монегаска бе възприета от някои наблюдатели като завоалиран коментар, че няма да приеме статут на пилот №2 във Ферари след идването на Хамилтън.