Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Ралф Шумахер Ред Бул трябва да толерират Фетел

Според Ралф Шумахер Ред Бул трябва да толерират Фетел

65
0

Бившият пилот от Ф1 – Ралф Шумахер, смята, че факта, че тима на Ред Бул „позволи“ на Марк Уебър да спечели в неделя може да изиграе много лоша шега на отбора що се отнася до борбата за титлата. В момента австралиеца се намира зад своя съотборник Себастиан Фетел в генералното класиране, като Шумахер вярва, че сънародникът му е по-силният от двамата.

Братът на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер обвини тима заради тактиката му на състезанието в Германия, тъй като според него това може да струва титлата на отбора.

„Титлата е най-важното нещо и тимът прави грешка. Себастиан е по-силния пилот и се нуждае от всяка една точка, която може да вземе“, заяви Шумахер, който също така обясни и защо според него Дженсън Бътън е толкова напред в класирането:

„Преди две състезания смятах, че Бътън няма как да бъде спипан от Ред Бул, независимо че колите на Браун имат някои слабости, особено що се отнася до поведението им с не добре загряти гуми. Сега все още има шанс, но Ред Бул със сигурност трябва да събират всяка една точка за Фетел – нещо, което не видяхме да се случва на Нюрбургринг.“