Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Ред Бул предните крила на Макларън, Ферари и Мерцедес се огъват...

Според Ред Бул предните крила на Макларън, Ферари и Мерцедес се огъват и са нелегални

4223
0
Карлос Сайнц, Ферари
снимка: Ферари

Ред Бул поставя под съмнение предните крила на Макларън, Ферари и Мерцедес. Отборът от Милтън Кийнс е започнал да повдига дискусии относно компонентите на съперниците в изброения ред в рамките на няколко седмици. Това би могло да се възприеме като демонстрация кои отбори са смятани за заплаха от Ред Бул.

Последни към спора са присъединени от Мерцедес, чието представяне в Канада бе вероятно най-силното досега през сезон 2024. Допреди това Макларън и Ферари представляваха основна заплаха за Ред Бул и Макс Верстапен

Информацията за това, че от Милтън Кийнс изказва съмнение относно предните крила на три отбора, е на немското издание Ауто Мотор унд Шпорт.

Твърди се, че дискусиите са били особено разгорещени. Кристиан Хорнер дори твърдял, че „ФИА е сляпа“. Всъщност всички конструкции и новостите по тях са минали през федерацията, която преценява дали проектите отговарят на правилата още преди да се превърнат в реални компоненти на писта.

Имало е и случаи, при които одобрен от федерацията проект впоследствие бива променен по нейно искане. Това се случи с крило на Мерцедес през уикенда за Гран при на САЩ през сезон 2022. През 2021 г. пък екипът от Бракли и Ред Бул месеци наред се караха за крилата на колите си. Понастоящем обаче от ФИА не са поискали никакви промени от който и да е от отборите на Макларън, Ферари и Мерцедес.

Според информацията на немското издание в Ред Бул смятат, че поведението на предните крила на трите екипа не е едно и също

При някои имало огъващи се напред елементи, при други – назад.

„Малко е странно, че подобни обвинения идват от Ред Бул, които всъщност бяха шампиони в тази „дисциплина“. В момента обаче те се изнервят. Кристиан Хорнер ми каза, че „ФИА е сляпа“. От федерацията смятат, че всичко е наред и честно казано, крилата преминават техническите проверки. Следователно са легални“, посочи Михаел Шмид от Ауто Мотор унд Шпорт.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)