Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес трябва да промени новото си крило по искане на ФИА

Мерцедес трябва да промени новото си крило по искане на ФИА

2910
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Мерцедес трябва да промени новото си крило, след като се оказа, че от ФИА са одобрили проекта на теория, но не са доволни от реалното му изпълнение. Отборът от Бракли донесе последните си новости за F1 W13 в Остин. Времето за подготовка бе съкратено, тъй като втората петъчна тренировка бе посветена на тест на гумите за 2023 г. Въпреки това от екипа изразиха задоволство от поведението на новите компоненти.

От ФИА не са харесали дизайна на елементите, които са подредени така, че да отвеждат по определен начин въздуха в зоната около предните колела. Не е имало искания за уточнения към федерацията от други отбори

Смята се, че проблемни според ФИА са пет стабилизатора между горните два елемента. Те не са като обичайните свързващи елементи, а са оформени като малки крилца. Поставени са под ъгъл и сочат леко встрани. Така въздушният поток се насочва.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин обясни, че целта на новото крило е точно на въздуха около предните колела и насочването му назад.

„Така се подобрява управлението на турбуленцията в зоната около носа и след това в задната част на колата“, допълни той.

От Мерцедес имат само едно ново предно крило в Остин

Тъй като нямаха възможност да направят нормални изпитания и съответно сравнителен анализ, бе решено още вчера да го използват в Мексико. Там би трябвало да има нови крила и за двамата пилоти на екипа Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. В тима са убедени, че ще успеят да направят поисканите от ФИА промени. Същевременно са изразили изненада, тъй като са поискали предварително мнението на федерацията относно елементите и са получили одобрение. Промени и производство на променени компоненти струват допълнителни пари, включително за транспортирането им от Европа до Северна Америка.

Нововъведенията на Мерцедес пък спомагат и за сваляне теглото на F1 W13. Смята се, че подобрението в скоростта ще възлезе на 0,150 сек.