Начало Автомобили Според Рон Денис Бугати Вейрон е пълен боклук

Според Рон Денис Бугати Вейрон е пълен боклук

50
0

Генералният директор на Макларън Аутомотив – Рон Денис, определи най-бързия сериен автомобил в света – Бугати Вейрон, като пълен боклук.

В интервю за изданието „Arabian Business“, Денис призна, че не може да намери абсолютно нищо в тази кола, което да го накара да се почувства добре. Той смята, че Вейрон е „грозен като прасе“ и същевременно не се държи особено добре на пътя.

„Знам, че ако двигателят трябва да се извади, колата трябва да се реже. А при наличието на такъв двигател в такава конфигурация, трябва да ти е пределно ясно, че тази кола няма как да завива добре“, обясни британецът.

Денис също така коментира и сравнението, което преди време беше направено между Вейрон и предишния супер-автомобил на компанията му – Макларън Ф1 в предаването Топ Гиър.

Според неговите думи, екипът на предаването е направил няколко предварителни опита, в които обаче Макларънът е излизал като победител и затова те не са били излъчени. Накрая пилотът на Бугатито е успял да потегли без съединителя да прибуксува и това е единствената причина то да победи вече близо 20-годишния Макларън.