Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Щайнер Мерцедес трябва да обмисли и Хюлкенберг, Сайнц води разговори с...

Според Щайнер Мерцедес трябва да обмисли и Хюлкенберг, Сайнц води разговори с тима от Бракли

3506
0
Карлос Сайнц, Нико Хюлкенберг, Ферари, Хаас
снимка: Ферари

Според бившия шеф на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер в Мерцедес може би трябва да помислят и за Нико Хюлкенберг като вариант за мястото, което Люис Хамилтън ще освободи в края на сезон 2024. Щайнер бе освободен от поста си в началото на тази година. Той се върна в падока, но вече като част от експертния екип на Скай Спортс Германия, където стана колега на Ралф Шумахер. Това „съжителство“ се очакваше с особен интерес, тъй като бившият F1 пилот многократно нападаше Щайнер през последните години заради отношението към племенника му Мик Шумахер. Бившият ръководител на американския тим обаче явно се вписва доста добре и сега сподели мнение за търсенето на Мерцедес на заместник за Хамилтън.

„Ако бях шеф на тима на Мерцедес, не бих отказал и на Нико Хюлкенберг. Нико често е подценяван и обикновено е на грешното място в неправилния момент. Може пък да се окаже на точното място следващия път…“, коментира Щайнер

Точно Щайнер върна Хюлкенберг във Формула 1 за сезон 2023, когато се отказа да продължава работа с новаци. 36-годишният Нико има 205 старта в Гран при.

Междувременно в Саудитска Арабия Карлос Сайнц води разговори с Мерцедес. Испанският пилот пропусна два дни от уикенда в Джеда заради спешна операция на апандисит. Чрез баща си и мениджъра си обаче успя да свърши друга работа, при това в деня след хирургическата интервенция. В италиански медии се твърди, че това е било началото на преговори за свободната позиция в отбора. Срещата с Тото Волф, на която са присъствали Карлос Сайнц старши и Онорио идва, след като бащата на пилота мина през Ред Бул по време на уикенда в Бахрейн.

Сайнц младши заяви по-рано, че търси проект, който не само да му помогне да се представя възможно най-добре, но е и стабилен

„Изграждането на екип около един пилот, който да го разбира, както и състезателят да разбира отбора са особено важни характеристики. Ще отделя достатъчно време, за да взема решението си“, коментира пилотът, който кара за последен сезон във Ферари.

„Ако видите татко да поздравява Хелмут Марко, не бива да забравяте, че той има страхотни отношения с него. Също както се разбира прекрасно и с Тото. Това са нормални неща в началото на един сезон. Не сме се виждали три-четири месеца и се поздравяваме“, допълни Сайнц младши.