Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Щайнер Мик Шумахер не е вариант за Алпин: Трябва да вземеш...

Според Щайнер Мик Шумахер не е вариант за Алпин: Трябва да вземеш най-добрия пилот, който е достъпен

2926
0
Гюнтер Щайнер, Мик Шумахер
Гюнтер Щайнер и Мик Шумахер; снимка Хаас

Гюнтер Щайнер не препоръчва на Алпин да мисли за Мик Шумахер като потенциален кандидат за място в отбора. Бившият шеф на Хаас в Гран при познава пилота, с когото работи в продължение на две години в американския отбор. Самият състезател не е коментирал взаимоотношенията им, но чичо му Ралф Шумахер многократно подчертаваше, че според него Щайнер щял да се държи различно с младежа ако брат му Михаел бе със сина си в падока.

Щайнер заяви по време на участието си в подкаст, че Алпин е заводски отбор и като такъв би трябвало да разполага с достатъчно средства, за да привлече възможно най-добрия пилот, който понастоящем е на пазара. Той спомена имената на Карлос Сайнц и Юки Цунода.

След това Щайнер бе попитан дали не трябва да се мисли за Мик Шумахер като вариант. Отговорът му бе: „В момента не“.

„Трябва да вземеш възможно най-добрия пилот, който е достъпен. Това за мен означава състезатели, които демонстрират, че са наистина добри“, допълни Щайнер.

Щайнер не криеше неодобрението си към Мик Шумахер още като шеф на Хаас. Той написа в книгата си „Surviving to Drive“, че не му трябва „пилот, за когото не съм уверен, че ще прибере болида здрав след бавен тур. Просто е безумно абсурдно. Колко хора можеш да наемеш със $750 000?“

Бившият ръководител на Хаас каза освен това, че не съжалява за резките си думи по адрес на пилота.

„Недоволството на разни хора не ме притеснява. Вадя си собствените заключения и си върша работата както смятам за добре. Няма как всички да те обичат“, заяви той.

Имайки опит с различни пилоти и отношения Щайнер бе попитан и как гледа на ситуацията в Алпин с Естебан Окон. В седмицата след Гран при на Монако Окон бе подложен на унищожителни критики заради това, че предизвика удар със съотборника си Пиер Гасли. Имаше слухове, че може да бъде сменен още за Гран при на Канада. Самият пилот накрая пусна изявление в социалните мрежи, в което изрази разочарование от негативизма и нападките и заяви, че ще кара на пистата Жил Вилньов. Щайнер посочи, че никой тим не иска подобна ситуация.

„Както винаги съм казвал, съотборниците не трябва да са най-добри приятели. Не е нужно да излизат на вечеря, но е необходимо да се уважават един друг. По принцип човек трябва да има респект към околните.“

„Ако не ти харесва да караш с този човек в отбора, просто иди някъде другаде. На мен ако не ми харесва някъде, продължавам напред. Не се опитвам да се боря за сметка на някого другиго – в случая на тима“, обясни Щайнер.

„Ако един от тях бе казал, че не може да кара с другия, някой щеше да го отбележи. Всички знаят, че помежду им има история, дори нещо с родителите им. Трябваше да ги държат отделно“, заяви още той.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esteban Ocon (@estebanocon)