Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Стюърт Шумахер не е трябвало да се завръща

Според Стюърт Шумахер не е трябвало да се завръща

70
0
Джеки Стюърт

Михаел Шумахер трябва или да спечели титлата догодина или да си тръгне от Ф1 с подвита опашка, ако реши, че 2011-та ще бъде последната за него в Гран при.

Това е мнението на сър Джеки Стюърт.

„Шумахер не трябваше да се връща, освен ако догодина не спечели световната титла по подобаващ начин. Но по-скоро мисля, че за него това ще е доста трудно, не само защото Фетел е там, Уебър е там, Алонсо е там, но също и заради Розберг, да не говорим за Хамилтън и Бътън.

Шумахер казва, че колата не му подхожда и може да се окаже, че с новите гуми догодина той ще бъде по-бърз и по-добър, но Розберг може и отново да направи ситуацията като тази година.

Този сезон той бе въвлечен в доста ситуации, да не говорим за голямата случка с Рубенс Барикело, където той дори не мислеше, че маневрата е опасна и си мисля, че ако не ставаше въпрос за някой с толкова опит, като Рубенс, нещата можеха да завършат със сълзи. И въпреки че съжалявам, че се върна, ми се иска той да успее след завръщането си. Но това не е лесно. Мисля, че проблемът е в това, че той се оттегли много рано и затова ако остане още една година и после се оттегли, той трябва или да го направи като световен шампион или да си тръгне с подвита опашка“, смята трикратният световен шампион.