Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Сутил Форс Индия едва ли ще повторят резултата си от Спа...

Според Сутил Форс Индия едва ли ще повторят резултата си от Спа 2009

38
0

Според Адриан Сутил е малко вероятно тимът на Форс Индия да повтори изключително силния си резултат в белгийската Гран при от миналата година и този сезон.

Тогава Джанкарло Фисикела успя да вземе полпозишъна и изпусна за малко победата от Кими Райконен.

Сутил пък се класира втори в квалификацията и финишира четвърти, а преди това в Монца даде най-бързата обиколка в състезанието.

Сега обаче немецът не смята, че отборът му ще бъде също толкова силен на Спа, колкото и миналата година.

„Миналата година там разполагахме с невероятна кола, което бе голямо предимство. Сега обаче вече нямаме това предимство. Въпреки това обаче би трябвало да можем да отбележим доста точки в идващите състезания. На Спа и Монца имаме много добри шансове за това“, заяви Сутил.

Съотборникът му Витантонио Лиуци обаче е малко по-оптимистично настроен и смята, че и тази година Форс Индия ще имат шансове за класиране на подиума:

„Мисля, че отново ще сме много конкурентноспособни. Мисля, че да се представим както миналата година, ще е трудно, защото  миналата година бе първата с новите правила, колите бяха други, имахме KERS…

Мисля, че някои тимове доста подобриха представянето си що се отнася до ускорение и максимална скорост, така че не мисля, че ще имаме същото предимство, като миналата година, но въпреки това все още вярвам, че сме в достатъчно добра форма, за да стъпим на подиума“.