Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Уебър Ред Бул щеше да получава повече признание за успехите си...

Според Уебър Ред Бул щеше да получава повече признание за успехите си ако бе автомобилен производител

3817
0
Ред Бул F1, Ред Бул Рейсинг
снимка: Спас Генев

Ред Бул щеше да получава повече признание за успехите си ако бе автомобилен производител, смята Марк Уебър. Австралиецът бе пилот на тима от Милтън Кийнс в продължение на седем години. Познава прекрасно и екипа, и спорта, в който се състезава близо десетилетие и половина. Ред Бул съществува от 2005 г. Понастоящем има 6 титли при пилотите, 5 при конструкторите и 104 победи. С темпото, с което печели, отборът скоро ще изпревари Уилямс в класацията за успехи. Екипът от Гроув има 114 и е четвърти в класацията по победи в F1.

„Ако Ред Бул бе (автомобилен) производител, може би щеше да получава повече признание. Този отбор е съставен от невероятни хора, които вършат страхотна работа и създават невероятни болиди за Формула 1, печелещи титли и при пилотите, и при конструкторите. Самият факт, че са в състояние да го сторят, е невероятна история на успеха“, коментира Уебър

„Постигнатото от Ред Бул, включително изграждането на инфраструктурата в Милтън Кийнс, е доказателство за това. Не бих казал, че демонстрираната от тима отдаденост е безпрецедентна, но пак е на невероятно ниво“, допълни Уебър пред Аутоспорт.

Ред Бул спечели всичките проведени досега 12 надпревари от сезон 2023 във Формула 1. Макс Верстапен взе 10 победи, Серхио Перес – две. Нидерландецът обаче не е убеден, че екипът ще продължи тази серия.

Доминацията на отбора от Милтън Кийнс е такава, че редовно се задава въпросът дали Ред Бул ще победи във всички състезания тази година

„(Рекордите) означават повече за отбора. Аз се съсредоточавам върху всеки отделен старт и се старая да спечеля. Опитваме се да работим максимално добре и се наслаждаваме на момента. Според мен постиженията ни са наистина невероятни за целия екип. Да, разполагаме с доминиращ автомобил, но същевременно е много лесно да се допускат грешки и от там да се изтърве победа. Но пък засега нещата вървят, нали?“, риторично попита Верстапен.

„Дори в най-доминиращите си години Мерцедес не успя да спечели всички състезания. Според мен тяхното надмощие бе вероятно дори по-голямо от това, които имаме ние в момента или каквото са имали от Макларън. Но съм горд, че съм част от отбор, който е в състояние да бележи такива успехи“, каза още Верстапен.