Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Уиндзор всичко при US F1 върви по план

Според Уиндзор всичко при US F1 върви по план

44
0

Шефът на новия отбор US F1 – Питър Уиндзор, потвърди пред медиите, че програмата на тима му за новия сезон се движи по план, въпреки че не се появяват новини за него в пресата.

Американският отбор присъства най-малко в новините, свързани с Ф1 в сравнение с останалите три нови отбора. Според Уиндзор обаче това е умишлено, тъй като тимът му иска да се концентрира върху работата си, вместо да става център на внимание от страна на медиите.

„Няколко човека вече ме попитаха защо сме толкова тихи през последните шест месеца. Отговорът ми е следният: първо – защото докато политиците във Ф1 се наместваха, ние можехме да кажем или направим съвсем малко. Всички ние сме в развлекателния бизнес, който наричаме Ф1 и като че ли почти няма смисъл да се намесваме в ситуацията, имайки предвид че сме нов отбор.

Второ – от август ние строим нашата „къща“, образно казано. Взехме бившия магазин на Джо Гибс от НАСКАР и го пребоядисахме, сложихме нов под, нови кабели и променихме дизайна. Това стана за три седмици. И след като вече имахме сграда, ние започнахме да разработваме части и наехме нашия отбор. Отново строяхме. Хората обаче искаха да знаят какво става, а ние отговаряхме, че наместваме нещата в екипа си. Това е нещо като да построиш нов дом – не каниш всичките си съседи и семейството си да дойде и да разгледа, преди да си завършил поне гостната“, обясни Уиндзор в официалния уебсайт на отбора си.