Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Уитмарш Макларън ще успеят да се справят с двама световни шампиони

Според Уитмарш Макларън ще успеят да се справят с двама световни шампиони

38
0

Тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш, е убеден, че тимът му няма да има проблем да се справи с двама световни шампиони, като на всичкото отгоре и двамата са британци.

Веднага след преминаването на Дженсън Бътън в отбора от Уокинг, специалистите започнаха да изказват съмнение относно това дали двамата с Люис Хамилтън ще успеят да се сработят, а много хора започнаха да си припомнят сезон 2007, когато екипът бе залят от скандали, свързани със съперничеството между Хамилтън и Фернадо Алонсо. Уитмарш обаче смята, че този път ситуацията е различна и че тимът му няма да има проблем да се справи със ситуацията.

„Един от най-важните разговори ще бъде този, при който ще трябва да запознаем Дженсън с процедурите в нашия отбор – как работим в Макларън и как се състезаваме. Той ще трябва да запомни доста имена, естествено, но мисля, че това далеч не е нещо толкова трудно за човек с неговия опит.

Уверени сме, че като организация, ще можем да се справим с изискванията и очакванията на нашите пилоти. И Люис, и Дженсън са световни шампиони, знаят какво е нужно, за да победиш и съм сигурен, че и двамата ще бъдат много мотивирани да се притискат един друг, постигайки по този начин страхотни резултати. Моята работа е да насоча позитивно тази борба за постигането на максимално големи ползи за нашия отбор. Вероятно някои тимове биха приели изказването ми като проблем, но ние се наслаждаваме изключително много на ситуацията – това е един наистина чудесен проблем за нас!“, обясни Уитмарш пред изданието „The Independent“.

Toй също така не пропусна да спомене, че не се съмнява, че дуелите между двамата ще са изпълнени с уважение, както и че те ще бъдат абсолютно свободни да се борят един срещу друг.