Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Вилньов Верстапен трудно ще пресъздаде в друг отбор комфорта, който има...

Според Вилньов Верстапен трудно ще пресъздаде в друг отбор комфорта, който има в Ред Бул

3208
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен трудно ще пресъздаде в друг отбор комфорта, който има в Ред Бул, заяви Жак Вилньов. Световният шампион за 1997 г. бе попитан дали отборът от Милтън Кийнс все още е най-добрият дом за нидерландеца във Формула 1. Верстапен е част от Ред Бул от началото на кариерата си в Гран при. Той започна да кара в Торо Росо, където изкара две години и половина. Четири старта след началото на сезон 2016 бе прехвърлен в Ред Бул, където е и до момента.

„Зависи какво ще е налично за Макс Верстапен. В Макларън няма място. Ще се отнасят ли по-добре с него в Мерцедес? И чие място би заел – това Джордж Ръсел или на Кими Антонели? И Ръсел, и Антонели са част от системата на Мерцедес. Компанията е инвестирала сериозно в тях. От Мерцедес обаче вероятно биха искали да подпишат с Верстапен само, за да отмъкнат голямата звезда на съперниците от Ред Бул“, коментира Вилньов.

„В момента за Верстапен няма друг добър отбор, където да отиде, но в дългосрочен план ще видим какво ще се случи. Той е в балона на Ред Бул през цялата си кариера и няма да е лесно да пресъздаде с друг тим комфортната атмосфера, която има“, продължи Вилньов

„Отношенията между Йос Верстапен и Кристиан Хорнер не са добри, но ние знаем как разсъждава Макс Верстапен. Той иска кола, която побеждава. Изглежда е преодолял историята от началото на сезона. Според мен и Макс, и Ред Бул знаят, че имат нужда от другия, за да успеят. Затова вероятно ще имат желание да оставят зад гърба си скорошните трудности“, каза още Вилньов.

За Верстапен от няколко месеца се говори дали би напуснал Ред Бул заради проблемите на тима този сезон. В началото на годината имаше скандал с Кристиан Хорнер. След това бе обявено, че Ейдриан Нюи напуска, а преди лятната ваканция бе съобщено още, че спортният директор Джонатан Уитли също ще си тръгне. Досега Верстапен заявява единствено и само, че се чувства добре в Ред Бул и няма намерение да ходи никъде другаде.