Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Волф ситуацията в шампионата е „куп F2 коли гонят един F1...

Според Волф ситуацията в шампионата е „куп F2 коли гонят един F1 болид“

3310
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън, Ландо Норис, Оскар Пиастри
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Разликата в темпото на Ред Бул и останалите отбори в световния шампионат на Формула 1 понастоящем е такава, че ситуацията наподобява „куп F2 коли гонят един F1 болид“, заяви Тото Волф след Гран при на Унгария. Люис Хамилтън финишира четвърти, а Джордж Ръсел бе шести на пистата до Будапеща.

„Ние ще се преборим, ще печелим състезания и шампионати, но видяхте какво е темпото на Макс [Верстапен]. То се виждаше още от петъчните тренировки. Това е положението: куп Формула 2 коли гонят един болид от Формула 1. Те (Ред Бул – б.р.) са свършили най-добрата работа. Стига да си в рамките на правилата, то те са се справили най-добре. Горчивата реалност е, че Верстапен през голяма част от времето се вози“, заяви Волф

„Аз обичам спорта, защото е меритокрация, в която забавлението е следствие от спортния елемент, а не обратното. Не може да се правят промени с цел изравняване на представянето. Положението е такова, каквото е. Имаше години, когато Мерцедес бе в такава позиция – във всеки старт печелехме двойни победи и това със сигурност не бе добре от гледна точка на забавлението. Сега просто трябва да работим по-добре, за да се върнем обратно в битката“, каза още шефът на Мерцедес в F1.

Хамилтън не прави цветисти сравнения като Волф. Той каза, че още преди състезанието от Мерцедес са му съобщили, че ще е поне с половин секунда на тур по-бавен от Ред Бул.

„Очевидно е, че колата ни не е най-бързата. Гордея се с това, че спечелихме полпозишъна и се представихме в квалификацията по-добре от световния шампион и другите два по-бързи от нас болида (има предвид Макларън – б.а.). Състезанието просто бе демонстрация на реалността, а тя е, че нямаме достатъчно скорост. Още сутринта на срещата за стратегиите ми казаха, че ще съм поне 0,5 сек (на обиколка) по-бавен от Ред Бул-ите. Битката ни не е с Макс – болидът им е феноменален, но се надявахме да се борим с Макларън, а те бяха твърде бързи за нас“, коментира Хамилтън.

Според Кристиан Хорнер успехът на Ред Бул се дължи на работата на ръководения от него тим, чиято цел в момента е „да не остави камък необърнат“

„Във Формула 1 няма магии. Трябва да се получи определено стечение на обстоятелствата, за да се постигат такива резултати. Ние подобрихме един рекорд (за поредни победи – 12 последователни, б.р.) на Макларън. Помня как съм гледал Аертон Сена и Ален Прост, великият тим на Макларън, воден по онова време от Рон Денис. Отне 35 години това постижение да бъде подобрено и ние успяхме да го сторим. Това е феноменално и всички – целият отбор – може да се гордее“, заяви Хорнер.

Той повтори, че в Ред Бул работят състезание за състезание и не приемат нищо за даденост.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)