Начало Избрани Верстапен: 12 поредни победи e едно невероятно постижение за отбора

Верстапен: 12 поредни победи e едно невероятно постижение за отбора

1132
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Унгария. Пилотът на Ред Бул потегли втори и изпревари Люис Хамилтън на старта. След това Верстапен контролираше темпото си и отново пресече първи линията при развяването на карирания флаг.

Верстапен не бе много доволен от развитието на вчерашната квалификация и изпуснатия полпозишън. Нидерландецът обаче бе смятам за фаворита за победата, като се има предвид темпото на неговия автомобил

Верстапен завърши с аванс от 33.731 сек. спрямо втория Ландо Норис. Това отново показва сериозното предимство на Ред Бул, въпреки колебанията в началото на уикенда. Днешният успех е по-специален за отбора от Милтън Кийнс, който спечели 12 поредни състезания. Така бе подобрен рекорда на Макларън, постигнат през 1988 г.

Верстапен коментира поредното постижение на неговия екип и обясни, че това е бил един перфектен ден за него.

„12 поредни победи e едно невероятно постижение за отбора. Това, през което преминахме през последните няколко години, е нещо наистина невероятно. Надявам се да запазим тази инерция за дълго време“, сподели Верстапен.

„Работата с целия екип винаги е много приятна. Също така винаги е хубаво да се стремим към нещо по-добро, но ден като този е просто перфектен“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен има една слабост от началото на сезона- слабите стартове. Това бе причината той да загуби първата позиция на Силвърстоун. Днес обаче състезателят на Ред Бул потегли отлично и изпревари Хамилтън от външната страна. После той контролираше събитията и записа още една рутинна победа.

„Най-накрая имахме наистина добър старт. Работихме доста върху това, за да се опитаме наистина да подобрим нещата. Знаех, че първият завой бе мой. Закъснях малко да натисна спирачките заради тежкия автомобил. За щастие всичко се получи добре“, обясни Верстапен.

„Оттук нататък можех да се състезавам. Автомобилът беше наистина бърз и дори надмина очакванията ми. Този уикенд той беше малко труден в квалификацията. Но това може би е било за сметка на по-силно темпо в състезанието. Износването на гумите също беше отлично. По принцип това беше и причината да създадем такава разлика спрямо всички останали“, завърши Макс Верстапен. Успехът на нидерландеца бе седми пореден и общо девети за него от началото на годината.