Начало Автомобили Sportec SC 350 VW Scirocco достига мощност до 350 к.с.

Sportec SC 350 VW Scirocco достига мощност до 350 к.с.

284
0

Сега, когато новият Фолксваген Широко най-накрая е вече в серийно производство, тунинговчиците започнаха един след друг да изкарват своите доработени версии на модела, правейки го още по-бърз и още по-готин. Швейцарските специалисти от Спортек представиха своята версия на Широко, наречена SC 350, в която промените са най-вече по окачването и двигателя.

Спортният SC 350 се предлага с няколко различни версии на двулитровия двигател, който в оригиналната си версия разполага с мощност от 200 к.с. Тези китове могат да увеличат допълнително мощността с от 40 до 150 конски сили. Това става чрез добавянето на турбокомпресор и интеркулер, променяне настройките на ЕCU-то и нов ауспух от неръждаема стомана. Добавен е също и блокируем диференциал, а двигателят е покрит с капак, изработен от карбон.

Окачването на колата е снижено с 35 мм, като амортесьорите вече са регулируеми, а пружините са по-твърди. Като допълнение са добавени и 20-инчови колела, които да направят поведението на колата в завой още по-безупречно.

Промени по интериора обаче почти няма.

Спортек все още не са обявили какви ще бъдат цените на SC 350.