Начало Лайфстайл Спортен център на името на Алонсо открит в Овиедо

Спортен център на името на Алонсо открит в Овиедо

43
0
Фернандо Алонсо

Спортен център на името на Фернандо Алонсо бе открит в околностите на родния му град Овиедо, макар че реалната церемония по пускането му в експлоатация ще е през юни. Съоръжението включва картинг писта; 2500 кв. метра район, посветени на обучение за пътна безопасност, както и музей, посветен на кариерата на двукратния световен шампион. Звездата на Ферари благодари на властите за това, че са направили построяването на центъра възможно.

Пистата може да е една от най-добрите за картинг в света, конфигурацията й включва някои от най-интересните завои от трасета по цял свят. Тук ще има възможност и за уроци по кормуване, като целта ще е в програмата да участват всички училища от региона на Астурия, защото пътната безопасност е нещо много важно за всички ни. В музея пък са събрани коли и експонати от някои от най-хубавите моменти в кариерата ми – сподели Алонсо.

Близо 4000 души се събраха в комплекса, за да приветстват Фернандо, който потегля към Австралия за първата надпревара от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г.