Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спрете да се оплаквате от липса на изпреварвания, призова Фетел

Спрете да се оплаквате от липса на изпреварвания, призова Фетел

41
0

Себастиан Фетел призова хората да спрат да се оплакват от липсата на изпреварвания в F1 в последно време.

През тази година те бяха почти наполовина по-малко спрямо 2016 г. – 435 срещу 866, като основната причина за това се смятат новите болиди, които са с по-широки гуми и дифузьори и по-трудно се следват един с друг.

„Пожелавам си за следващата година всички, които казват, че изпреварванията са малко, да се успокоят, коментира Фетел. – Някои състезания са скучни и какво от това? Не виждам проблем. Не мисля, че имаме нужда от още един рекорд по най-много изпреварвания.

Вярно е, че понякога е отегчаващо когато си зад друга кола и си по-бърз, а не можеш да я изпревариш. Но ако направиш успешна маневра, получаваш голямо удовлетворение. Едно изпреварване трябва да бъде постижение, а не даденост.“

Даниел Рикиардо от Ред Бул заяви, че в определена степен е съгласен с мнението на Фетел, като конфигурацията на някои писти е такава, че просто изпреварванията са много трудни или почти невъзможни.

„Новите коли са по-широки и изглеждат страхотно, каза австралиецът. – С тях имаме повече притискаща сила и повече грип, но на пистата те заемат повече място и имаш по-малко чиста струя въздух пред теб. Това прави следването на автомобил по-трудно.“