Начало Избрани Спряха снимките на филма за F1 с Брад Пит

Спряха снимките на филма за F1 с Брад Пит

6221
0
Брад Пит
Брад Пит, снимка Любомир Асенов/Lapbg

Спряха снимките на филма за F1 с Брад Пит. Според различни източници, работата по хитовата продукция е била прекратена заради масова стачка на Гилдията на телевизионните и кино актьори в САЩ. Филмът с Пит е само една от многото продукции, чиято работа е спряна заради тази стачка.

Снимките на филма за F1 започнаха по време на състезателния уикенд. Сюжетът се върти около измисления отбор „Ейпекс Гран при“, чиито пилоти са Пит и Дамсън Индрис. Американската кинозвезда е в ролята на Сони Хейс. Героят му състезател, който излиза от пенсия, за да помага на своя по-млад съотборник Джошуа Пиърс

Пит бе зад волана на адаптиран болид от F2, който използва аеродинамика от клас „F1″, разработена от Мерцедес. Той и Идрис бяха заедно с другите пилоти от F1 на церемонията преди старта състезанието на Силвърстоун. В допълнение, екипът на Ейпекс Гран при имаше собствен гараж в края на бокса. Продукцията е продуцирана от Люис Хамилтън и режисирана от Джоузеф Косински.

Съобщава се обаче, че работата върху филма за F1 е спряна поради стачни действия на Гилдията на телевизионните и кино актьори в САЩ. Тя е част от американска федерация на телевизионните и радио артисти (SAG–AFTRA), която наскоро започна стачни действия. Абсолютно всички актьори-членове подкрепиха стачката, включително и Пит. Акцията е свикана в знак на солидарност със синдиката „Гилдия на писателите на Америка (WGA)“, който стачкува от началото на май.

Членовете на WGA гласуваха тази стачка. Според източници, те така и не са постигнали споразумение с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP). Увеличаването на популярността на платените стрийминг услугите води до по-висока международна аудитория за много предавания. Това на свой ред води до увеличаване на бюджетите за производство. Въпреки това WGA твърди, че нейните членове не са видели никакви ползи. Делът на членовете, работещи за минималната ставка съгласно предишното работно споразумение на WGA с AMPTP, е нараснал от една трета до почти половината през последната декада

Стачните действия на WGA също бяха одобрени и от редица политици. Сред тях са президента на САЩ Джо Байдън, бившия президент Барак Обама и няколко членове на Сената и Камарата на представителите на САЩ. Стачката на WGA е подкрепена и от 150 синдиката и професионални организации по целия свят. Тук се включват Международната асоциация на сценаристите, асоциациите на играчите на NFL, NBA, MLB, NHL и MLS и гилдиите на писателите на Великобритания и Ирландия.

В американската федерация членуват над 100 000 души. Сред тях са холивудски актьори, записващи артисти и други изпълнители, чиято работа се излъчва по медиите. Всички те започнаха стачни действия, след като също не успя да постигне споразумение с AMPTP. Федерацията се позовава на опасения относно намалените доходи, възнагражденията от стрийминг услуги и използването на изкуствен интелект (AI)

В резултат на стачката множество снимките на големи филмови продукции бяха незабавно спрени. Сред тях са все още неозаглавеният филм за F1, продължението на „Гладиатор“ и нов филм от франчайза „Мисията невъзможна“.

„Всички снимки са спрени засега“, разкри източник пред NBC News. „Брад наистина се забавляваше, но определено е много лоялен член на този съюз и е солидарен с колегите си.“

Продуцентските екипи на филма за F1 трябваше да снимат по време на уикенда за  Гран при на Белгия следващата седмица. Там трябваше да присъства и екипът на Карлин, който се занимава с управлението на двата автомобила Айпекс Гран при. Очаква се работата върху филма да бъде възобновена едва след края на стачката, която може да се проточи с месеци.