Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сравнението с Верстапен е неуместно, смята Малдонадо

Сравнението с Верстапен е неуместно, смята Малдонадо

446
0
Макс Верстапен,Пастор Малдонадо

Бившият пилот от Формула 1 Пастор Малдонадо смята, че сравненията с младия състезател на Ред Бул Макс Верстапен не са уместни.

И двамата имат доста агресивен стил на каране, което накара много хора да сравнят холандеца с Малдонадо, който понастоящем кара в Световния шампионат за издръжливост (WEC) в LMP2 за екипа на DragonSpeed.

За последно Пастор беше част от Формула 1 през 2015 г. когато беше пилот на Лотус, преди спонсорската му подкрепа от петролната компания на Веенцуела PDVSA да спре. Според 33-годишния Малдонадо на този етап той няма как да се върне в Гран при.

„Макс е фантастичен пилот, но още е много млад и е нормално да прави грешки, каза Малдонадо пред френското издание La Derniere Heure. – Трябва да натрупа опит, но да го сравняват с мен е просто неподходящо.“

Относно възможността да се върне във Формула 1, Пастор каза: „Нямам спонсори, нито финансова подкрепа от моята страна, както беше преди. Ситуацията на моите сънародници е трудна, но като се има предвид ситуацията във Венецуела, оттук нататък положението може само да се подобрява.“