Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сребърна монета от баба му носела късмет на Фетел

Сребърна монета от баба му носела късмет на Фетел

64
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Сребърна монета с лика на свети Кристофър (покровител на шофьори, пътници и т.н.) носела късмет на Фетел, твърди немският Билд. Пилотът я имал от баба си Маргарете и я криел под връзките на лявата или дясната обувка – решавал спонтанно преди състезание.

Суеверието не е новост сред автомобилните състезатели, но повечето от тях ревниво пазят в тайна предметите или ритуалите, за които смятат, че им носят късмет. На Фетел обаче трябва да се случи нещо екстремно, за да не стане утре най-младият двукратен световен шампион в историята на Формула 1, особено след като днес взе 12-ти полпозишън за сезона на пистата Сузука.

Началото вчера не бе леко заради удара ми и повредите по предното крило. Това ни повлия малко в последната свободна сесия, когато бяхме прекалено бавни и имахме грижи с баланса. След тренировката седнахме и внимателно преценихме какво бихме могли да направим по въпроса, за да извлечем максимума от болида и това бе решаващо за изхода от квалификацията – коментира Себастиан. – Благодаря на отбора и на хората във фабриката за това, че днес имах ново предно крило. Що се отнася до тази една точка (необходимата, за да вземе титлата – б.р.), въобще не се съсредоточавам върху нея. Вчера си научих урока – един миг, в който не бях 100% фокусиран, ми струва изтърваване контрола върху колата – допълни той.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер определи квалификацията като феноменална.

Битката с Макларън е сериозна от началото на уикенда, но тази последна обиколка на Себастиан бе невероятна. Това е награда за упоритата работа на всички тук и в завода ни – каза още англичанинът.