Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сребърните преследват трето място при конструкторите

Сребърните преследват трето място при конструкторите

51
0

На две точки от третото място в класирането при конструкторите се озова тимът на Макларън след Гран при на Япония. Същата разлика дели Люис Хамилтън от пета позиция при пилотите. Английският пилот на Сребърните кара днес в 50-ата си Гран при в кариерата си и се поздрави с трето място в нея.

– Опитах да изпреваря и Ярно [Трули], и Себастиан [Фетел] на старта, но не успях да изляза начело. Битката с Ярно бе на ниво – истинска борба, давахме квалификационни времена, опитвайки се да си откраднем десети от секундата в обиколките. Но в цялата състезателна дистанция моят болид не можеше да се мери с неговия.

И в тази надпревара Хамилтън имаше проблем с KERS. Екипът не можа да оправи нещата (в Сингапур пилотът я рестартира и системата проработи). На излизане след втория си питстоп пък англичанинът имаше грижи със скоростната кутия, заради който загуби около секунда.

В същото време Хейки Ковалайнен също запази стартовата си позиция, но тя бе доста по-назад в колоната: финландецът бе 11-и. Той бе сред наказаните с преместване назад на стартовата решетка, но заради смяна на скоростна кутия.

– Карах на лимита на колата си, но все още нямаме сцепление във високоскоростните завои, така че нямаше как да атакувам повече. Адриан [Сутил] опита да ме задмине, но го свърши наполовина, а и нямаше повече къде да отида, за да го избегна – каза Хейки.

При инцидента между него и пилота на Форс Индия, германецът се завъртя, а междувременно и двамата бяха изпреварени от Дженсън Бътън (Браун Гран при).

Вторият ми бокс не бе фантастичен – имахме проблем с предно дясно колело – продължи да разказва Ковалайнен. – Така Джанкарло [Фисикела] успя да излезе пред мен. Можах по-рано да превключа ограничителя на скоростта в питлейна и веднага пуснах KERS-а. Той ми остави малко пространство, така че нищо драматично не е станало.