Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сребърните стрели отново на старт след 55 години пауза

Сребърните стрели отново на старт след 55 години пауза

50
0

Гран при на Бахрейн ще е първата надпревара за Сребърните стрели на Мерцедес 55 години след последното им участие и отбелязва началото на нова ера в спортната история на щутгартския концерн. В края на 2009 г. Мерцедес-Бенц и инвестиционната компания Аабар купиха мажоритарния дял от 75,1% от акциите на Браун Гран при и създадоха заводски тим на марката с трилъчевата звезда. А след френетична подготовка през зимата и изминати общо 6300 километра в изпитания, тима са обнадеждени за добро представяне в първите надпревари от сезона.

– Всички в Мерцедес Гран при са горди да представят богатото наследство на Мерцедес-Бенц в автомобилния спорт в началото на първия ни сезон като първия заводски отбор на марката от повече от половин век насам. В допълнение стартираме годината като световни шампиони, а това дава на тима допълнителна увереност и твърда решимост да защитаваме позицията си. Новият сезон обаче представлява ново предизвикателство – признава шефът на екипа Рос Браун.

Според него отборът е достигнал нивото на подготовка, необходимо за Бахрейн, като освен това е много доволен и от пилотите.

– Михаел и Нико се установиха в тима и развиха близки отношения. Те наистина тласкаха развитието на колата напред по време на тестовете, като се предизвикваха и един друг да постигат по-добри резултати на пистата. Предстоящият сезон би трябвало да е фантастичен за запалянковците при толкова много талантливи състезатели на трасето, борещи се за титлата с минимални разлики помежду им. Това може само да се отрази добре на спорта – допълва Браун.