Начало Автомобили SRT10 ACR-X – новата състезателна модификация на Додж Вайпър

SRT10 ACR-X – новата състезателна модификация на Додж Вайпър

296
0

Додж показаха новата състезателна версия, базирана на Вайпър и по-специално модификацията SRT10 ACR.

Вайпър ACR-X е предназначен единствено за използване на писта и ще бъде включен в няколко различни шампионати в Америка, между които са състезателната Вайпър лига, състезанията на американския клуб за спортни автомобили, както и тези на националната асоциация за спортни автомобили на САЩ.

Мощността на 8,4-литровия V10 агрегат тук е повишена с 40 к.с. и достига общо 640 „коня“, а освен по двигателя, промени разбира се има и по окачването, аеродинамиката и шасито на модела, чието тегло е сериозно редуцирано.

По време на тестовете на пистата Лагуна Сека, Вайпър ACR-X е постигнал време от 1:31.00, което е с почти 3 секунди по-добро, от постижението, записано от стандартния ACR модел.

„Този проект е резултат от много години работа и разработки на нашия SRT тим, комбинирани със страстта и отдадеността на Вайпър нацията“, заяви шефът на Додж – Ралф Жилс.

Новият състезателен Вайпър ще започне да се произвежда от пролетта, а цената му в САЩ ще е около 110 000 долара. Ето и кратко видео с участието на новия модел: