Начало Автомобили SSC Ultimate Aero става още по-мощен

SSC Ultimate Aero става още по-мощен

53
0

Ultimate Aero на Shelby Supercars започва с един доста впечатляващ пакет от 1183 к.с., въглеродни влакна навсякъде и рекорд за най-бързият сериен автомобил. Но моделът за следващата година обещава да направи миналогодишния вариант като обикновен Opel… (нищо лошо за немския производител)

За новия модел обаче SSC ще увеличат мощността на Ultimate Aero с 15 %. И докато това означава около 20-30 к.с. в един нормален автомобил, то в конкретния случай на този суперавтомобил мощността скача с точно 108 к.с. – на общо 1287 к.с.

И за да бъде гарантирано, че допълнителната мощност няма просто да се изгуби някъде, въздушният поток към двигателя е увеличен с 20 % – благодарение на серия отвори (разбира се, от въглеродни влакна).

Новият модел ще притежава и AeroBrake (букв. Прев. Въздушна спирачка) – заден спойлер, който се издига, за да намали малко скоростта – което не е лошо, имайки предвид факта, че максималната скорост е 432 км/ч.

Новият Ultimate Aero ще има и променен интериор, но при подобни скорости кой има време да разгледа и да оцени арматурното табло? Няма конкретни данни за цената на колата, но предишният модел вече струваше 650 000 долара.