Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стандартни тренировки за екипа на Мерцедес

Стандартни тренировки за екипа на Мерцедес

43
0
Нико Розберг

Като стандартен ден тренировки определи петъка шефът на Мерцедес Рос Браун, въпреки че единият му пилот (Михаел Шумахер) бе седми, а другият (Нико Розберг) – едва 20-ти в подреждането.

Програмата ни бе стандартна и отделихме много време на подготовка за състезанието. Събрахме доста ценна информация за баланса на автомобилите и издръжливостта на гумите. Появиха и се и някои интересни данни при падането на температурите след залез слънце във втората сесия. Като цяло и двете тренировки бяха добри, болидите са с прилично поведение и имаме върху какво да се трудим – добави англичанинът.

Сравнително доволен остана и Шумахер, като той заяви, че заедно с екипа е успял да извлече максимума от наличния потенциал на MGP W02. Седемкратният световен шампион се чувства удобно в колата си до момента, но се надява да трансформира добрата работа от първия ден в реални точки в неделя.

Позитивен старт на уикенда за мен – сподели и Розберг. – Поработихме добре върху настройките. Концентрирахме се основно върху състезателното си темпо и покрих доста обиколки, така че се чувствам уверен за утре. Истинско удоволствие е да карам на тази фантастична писта, която харесвам толкова много – допълни Нико.