Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стартът на Албърт парк – моментът на истината за Мерцедес F1 W03

Стартът на Албърт парк – моментът на истината за Мерцедес F1 W03

31
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг,Рос Браун

Моментът на истината за Мерцедес F1 W03 идва в края на следващата седмица, когато отборът от Бракли очаква да разбере каква крачка напред е направил с този автомобил спрямо предшествениците му от предходните два сезона. Екипът бе значително окуражен от резултатите си в тестовете, както и от факта, че измина сериозно количество километри без проблеми.

Най-после спираме да гадаем и отиваме към реалната надпревара – коментира Михаел Шумахер. – Изградихме напълно нова база данни по време на изпитанията, на която разчитаме да ни постави в добра позиция за първия старт, както и да продължим с развитието на автомобила в правилната посока. Готови сме, а Мелбърн е перфектното място за начало на състезателната година.

Съотборникът му Нико Розберг пътува за Нова Зеландия преди Австралия. Той ще е на лагер, където ще се аклиматизира към атмосферните условия и часовата разлика спрямо Европа.

Предсезонната ми програма бе успешна и определено удовлетворяваща. Наистина сме готови за първото състезание – повтори той твърдението на Шумахер. – След толкова упорита работа и всички спекулации ще е наистина интересно да видим какво ще се случи в събота следобед.

Шефът на тима Рос Браун също е уверен в хората си и подготовката им, но е предпазлив по отношение на това как трудът от зимата ще се прояви като скорост на трасето. Той благодари и на всички в Бракли и Бриксуърт за отдадеността им.

F1 W03 направи 4450 км в тестовете, средно около 472 км на ден, а това е повече от една състезателна дистанция. Нико и Михаел са сериозно мотивирани, а всички заедно работим упорито да сме както бързи, така и издръжливи в началния старт. Изпитанията ни показаха, че разполагаме със стабилна база и добра платформа за развитие. Другата събота пък най-после ще разберем кой скоростта на всички – допълни вицепрезидентът моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг.