Начало Рали Стартира първото в България Суперкар рали “Свети Влас 2007”

Стартира първото в България Суперкар рали “Свети Влас 2007”

594
0

Флотилия от суперлуксозни спортни автомобили ще събере на 22 септември /събота/ 2007 г. от 10,00 ч. в Свети Влас любителите на високите скорости. На “Марина Диневи” в курортното градче ще се проведе първото в България Суперкар рали “Свети Влас 2007” с организатори “Нептун Мотор Спорт”, “Диневи Груп” и АСК на СБА-Варна.
Ралито е предназначено само за серийни спортни автомобили с кубатура на двигателя над 3000 куб.см. В него няма да се допускат лимузини, джипове и професионални състезателни коли. Екипажите ще се състоят от двама пълнолетни участници, като водачът задължително да е с валидно свителство за управление на МПС, а колата със застраховка “Гражданска отговорност”.
Център /Старт-Финал/ на състезанието е яхтено пристанище “Марина Диневи”. То ще се проведе по отворени за движение пътища при спазване на закона за движение по пътищата. Маршрута Свети Влас-нос Калиакра-Свети Влас е разделен на сектори чрез контролни пунктове за преминаване /наричани ЧК/.
Ралито ще се проведе на три етапа:
І етап – включва трасе с дължина 112 км.
ІІ етап – включва трасе с дължина 52.9 км. и едно изпитание за класиране /точна езда/. Преминаване на определено разстояние за точно определо време /с точно определена скорост/. Разстоянието от старта до финала е 9 км и трябва да бъде изминато за 410 сек. при средна скорост 79 км.
ІІІ етап – включва трасе с дължина 183 км. и две изпитания за класиране:
Първото изпитание представлява изпълнение на една обиколка на затворена писта /Картинг писта Варна/ със старт от място и летящ финал. Изпитанието се осъществява с електронна система с фотоклетка.
Второто изпитание е за бързина със старт от място и дължина 900 м на прав участък.
Класирането се извършва на базата на получените резултати след сумиране на всички наказателни секунди получени от даден екипаж. При равенство на общия брой наказателни секунди на по-предно място ще се класира екипажа постигнал по-добри резултати от изпитанията за класиране.
Победителите в Суперкар рали “Свети Влас 2007” ще бъдат обявени и наградени по време на заключителен коктейл от 20,00 ч. в ресторант “Адмирал” на Марина Диневи – Свети Влас. Те ще получат купи и грамоти.