Начало Картинг Стартира петият сезон на CFKC

Стартира петият сезон на CFKC

70
0

С участието на доста състезатели беше белязан първия кръг за 2009 г. на любителския шампионат по картинг Club F1 Kart Championship. Началото на петия сезон на шампионата на списанието беше съпътствано от множество и интересни битки, като в някои от случаите дори имаше наказани, заради прекомерното им желание да се докажат, което доведе до инциденти.

Квалификацията, в която участие взеха общо 23 състезатели, беше спечелена от двукратния шампион през последните два сезона Николай Димитров. Зад него се наредиха миналогодишния му подгласник Никола Николов и Йордан Пенчев. Без изненади и завършвайки първи и втори и в двата манша, първите две места в състезанието бяха спечелени съответно от Н. Димитров и Н. Николов. Трети в състезанието, стартирал от 5-а позиция, след много мъжко каране, се класира Борис Барболов, който завърши 3-и и в двата манша. Макар и упорит, Марио Динолов не успя да се пребори с Барболов и остана 4-и, но въпреки това битката между двамата беше радост за очите на публиката. Класирането сред първите 9 допълниха Илиан Димитров (вицешампион за 2007 г.), Румен Паунов, Йордан Пенчев, Георги Шопов и Красимир Цолов.

Във втората гонка, битката за медалите и позициите от 10-а до 18-а, беше безапелационно спечелена от двама от представителите на отбора шампион за сезон 2008 – Wildfire, а именно Любомир Иванов и Чавдар Варийски. След тях остана Кристиан Христов. Двама дисквалифицирани, след множество предупреждения и предизвикани от тях инциденти имаше в тази гонка – Божидар Андреев и Кирил Ракаров, вместо да видят карирания флаг, видяха преждевременно черния такъв и бяха изхвърлени от състезанието.

В третата гонка, в битка за последните точки, полагащи се в този старт, победител излезе дебютантът Ивомир Асси, следван от друг новак – Георги Ранчев, Петко Петров и също направилите дебют братя Петър и Валентин Цонкови.

Вторият кръг от шампионата ще се проведе на писта Лаута в Пловдив, на 18 април.