Начало Автомобили Стартира производството на Audi Q3

Стартира производството на Audi Q3

114
0
Audi,Q3

На 7 юни стартира производството на модела Audi Q3. От днес компактният SUV на марката с четирите кръга ще се произвежда в завода на SEAT – каталунския Марторел. Планирано е производството на 100 000 автомобила годишно. Audi и SEAT са инвестирали общо 330 млн. евро в инфраструктура и високотехнологично производствено оборудване.
Независимо от производствената локация, заводът Мартолел е отличен производствен център с висококвалифицирани служители, който изпълнява високите изисквания на марката и моделът Q3 е със сертификат за качество от Audi.
С решението си да произвежда Q3 в Испания, водещият автомобилен производител от Инголщат последователно продължава концепцията си за производствено разрастване. С производството на модела в Марторел Ауди поема и социална отговорност за производствената локация и ангажимент към работещите в завода служители. За реализацията на производството концернът Ауди е осигурил 1500 работни места, 700 от тях са новооткрити работни позиции. Особено внимание е отделено за квалификацията на служителите. Всички заети в производството на модела са преминали през специална програма за обучение с продължителност от общо 180 часа.
Фирмата е създала оптимални условия за най-новото попълнение към продуктовата гама – на площ от 30 000 кв. км е изградена нова конструкция с 450 робота за изработката на каросерии, специално за производството на Q3. За първи път в производството ще бъде включена и иновационна технология от завода в Инголщат. Специален робот обхваща покрива на автомобила и го интегрира перфектно в каросерията на модела, докато втори робот подготвя покрива за следващата конструкция от поточната линия. Благодарение на олекотена конструкция, базовата версия на модела тежи само 1500 кг. Капакът на двигателя и вратата на багажника са изработени от алуминий. В отделни части от каросерията са интегрирани изключително здрави стоманени елементи.
Audi Q3 ще допълни семейството на Audi, наред с останалите SUV модели – Q5 и Q7, като малък, спортен SUV модел. С динамичната си Coupé линия новият SUV с пет врати предлага автентичните за подобен модел характеристики по отношение на позицията при седене, големината на гумите и отстоянието от земята и се отличава със спортно усещане при пътуване. Q3 обединява дизайна и динамиката на компактен автомобил с широко вътрешно пространство и многообразие в оборудването. Големият избор на асистиращи системи по време на движение дефинира по нов начин автомобилния клас на SUV моделите. Audi Q3 се въвежда с три 4-цилиндрови двигателя, един дизелов и два бензинови. Те са мощни и ефективни, а мощността им варира между 140 и 211 к.с.