Начало Автомобили Стартира производството на новата Skoda Yeti

Стартира производството на новата Skoda Yeti

503
0
Skoda Yeti

Изцяло преработената Skoda Yeti вече слиза от производствените линии в завода на Skoda Auto в Квасини.

Популярният компактен SUV вече се предлага в два варианта – стилна градска и авантюристична офроуд версия (Yeti City и Yeti Outdoor). И двата автомобила се характеризират с нов дизайн, свеж интериор и иновативни технологии . За първи път на борда на Skoda Yeti има камера за заден ход. Автомобилът ще бъде пуснат на пазара през януари 2014 г., предварителни поръчки бяха приемани от октомври 2013г.

С пускането на пазара на модела Yeti, Skoda реализира следващия производствен старт за тази година след новите Октавия, Супърб и Рапид Спейсбек.

2013-та е годината на нови модели в Skoda – каза членът на Съвета на директорите в Skoda, Михаел Олеклаус. – Успешният старт на производството на модела Yeti е резултат от поредната изключителна работа в екип. Skoda Yeti слиза от поточните линии на завода в Квасини, където приблизително 4500 служители работят за производството на Skoda Yeti, Skoda Superb и Skoda Roomster.

За първи път Skoda Yeti се предлага в два варианта – стилна градска и авантюристична офроуд версия (Yeti City и Yeti Outdoor). И двете версии могат да се похвалят с отлично поведение по първокласни пътища и по пресечен терен. Популярният чешки автомобил се характеризира с обновена предница, модернизирана броня и по-широка гама от джанти. Интериорът също е претърпял значителни промени: има нови три-спицови волани, нови тапицерии на седалките, както и нова декоративна облицовка на таблото. По отношение на техническите характеристики, има редица нови иновации: моделът Yeti, ще е първият автомобил Skoda с камера за заден ход, която ще се предлага като oпция.

Автомобилът предлага много „умни решения”, както и комбинации от двигатели и скоростно кутии. Skoda Yeti, която беше пусната в продажба през 2009 г., се превърна в един от най-привлекателните и успешни SUV автомобили на пазара. Моделът се радва на чудесен прием благодарение на чудесния си дизайн, висока функционалност, изключително просторен интериор в компактни размери, високо ниво на безопасност и отлично съотношение цена-качество.

Skoda Yeti бързо се превърна в един от най-успешните автомобили в своя клас. От пускането на модела на пазара до днес са продадени общо 288 700 автомобила (до 31 октомври 2013 г.).

Само през 2012 г. Skoda е продала 87 400 автомобила Yeti – това е ръст от 24% в сравнение с предишната година. А за първите десет месеца на 2013 г. до крайни клиенти са доставени общо 67 300 автомобила от модела. С пазарен дял от 4,1% в момента Skoda Yeti се нарежда сред най-продаваните SUV автомобили в ЕС. Това подчертава експертния опит на марката при производството на автомобили 4х4. Общо за всичките си модели Skoda е постигнала пазарен дял от около 3% при продадените леки автомобили в ЕС.

Като част от „Стратегията за растеж на Skoda до 2018 г.” марката все повече залага на развитите международни пазари. В Русия Skoda Yeti се предлага от края на 2012 г. Производствота там се реализира в партньорство с руския производител GAZ Груп в завода в Нижни Новгород. От средата на 2013-та Skoda Yeti се предлага и в Китай, но засега като вносен модел. От края на годината обновената версия на Skoda Yeti ще се предлага и на китайския пазар. Автомобилът ще се произвежда на местна почва с партньорството на Шанхай Volkswagen.