Начало Автомобили Стартираха продажбите на новия VW Tiguan у нас

Стартираха продажбите на новия VW Tiguan у нас

225
0
SUV,Tiguan,VW

След дебюта си през 2007 г. Tiguan сe превърна в един от най-търсените модели на Volkswagen в световен мащаб. Най-големите пазари са Европа, Русия, САЩ, Китай, Бразилия и Австралия.
За четири години в световен мащаб са доставени общо близо 700 000 автомобила Tiguan. За да може да продължи успешно пътя на развитие, компанията обнови модела си в началото на годината, снабдявайки го с нова визия и подобрени технологии. Продажбите му у нас стартираха от началото на юли.
След модернизацията компактният всъдеход на VW е получил променена външност, доближаваща го до по-големия Touareg, нови двигатели и асистиращи системи.
Със своите добри динамични качества, голямо разнообразие, 1 510 литра обем на багажника, до 2 500 кг. прикачен товар (при перманентно задвижване на четирите колела 4MOTION) и безброй интелигентни решения новият Tiguan се препоръчва като многостранен спътник за мобилния живот. Един истински Volkswagen в най-добрия смисъл на думата!
Както и преди, Tiguan е единственият високопроходим автомобил от класа си, който може да бъде поръчан, както във версия Onroad, така и във версия специализирана за пресечени терени. Визуално двата модела се отличават с различни предни части (Onroad с 18 градуса ъгъл на атака и Offroad с 28 градуса).
С моделната смяна при Tiguan навлязоха множество нови асистиращи системи. В това число системата за разпознаване на умората (стандарт при нива Sport&Style и Track&Style), системи за регулиране на дългите светлини Light Assist (с нормални фарове) и Dynamic Light Assist (при Bi-Xenon), както и асистент за спазване лентата на движение Lane Assist. Също така новост за Tiguan е и XDS – допълнителна функция към електронната блокировка на диференциала, спомагаща за по-стабилното управление на автомобила в завой.
Задвижващите агрегати са станали още по-ефективни. Два от предлаганите общо шест двигателя у нас (всички четирицилиндрови с директно впръскване) са нови за Tiguan. Трите бензинови двигателя с висок въртящ момент (TSI с работен обем от 1,4 до 2,0 литра) постигат мощности между 122 к.с. и 210 к.с. Спектърът на мощности между 110 к.с. и 170 к.с. характеризира трите енергични дизелови (TDI) двигателя. И при новия Tiguan по желание може да бъде поръчана седемстепенната автоматична трансмисия с два съединителя DSG, една от най-ефективните и бързи автоматични скоростни кутии.
Всички версии на Tiguan с BlueMotionTechnology разполагат със система за рекуперация на спирачната енергия и старт-стоп функция на двигателя. В резултат Tiguan 2,0TDI BlueMotionTechnology с предно предаване и мощност 110 к.с. изразходва само 5,3 л/100 км. Факт е, че този Volkswagen принадлежи към най-икономичните SUV-автомобили на света.

Първи впечатления от модела ще може да намерите в брой 141 на списание ClubS1.