Начало Автомобили Стартираха продажбите на Range Rover Evoque

Стартираха продажбите на Range Rover Evoque

103
0
Range Rover Evoque,SUV

Най-новото попълнение в моделната гама на британския производител на луксозни всъдеходи Range Rover вече може да бъде поръчан и у нас. Компактният Evoque предлага характерните за марката лукс и динамика, комбинирани с ярка, макар и изпълнена в традиционния за компанията стил, визия и ниско тегло.
Най-малкият модел се предлага във версии с 3 и 5 врати. Освен по броя на вратите, двата варианта се различават и по наклона на предното стъкло и покрива, който при петвратия модел е по-изправен и по-висок, за да се увеличи свободното пространство над главите на пасажерите отзад.
Range Rover Evoque се предлага с два 2,2-литрови дизелови двигателя с мощност 150 к.с. (при версията само с предно предаване) и 190 к.с. при задвижване 4х4. Бензиновият двигател е нов 2-литров агрегат с турбокомпресор и директно впръскване на горивото с мощност 240 к.с., който работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с електронен селектор. В другите модификации Evoque може да се поръча и с 6-степенна механична трансмисия.
Новият модел има адаптивно шаси с регулируеми амортисьори с променлива твърдост и много опции за допълнително оборудване, включително система за автоматично паралелно паркиране, система за следене на мъртвите зони и система за кръгов обзор с пет цифрови видеокамери. Като опция се предлагат стъклен панорамен покрив, аудиосистема и навигация със сензорен дисплей, оборудвана с технологията Dual View, даваща възможност на водача и пасажера до него да виждат различни изображения на един екран.
Продажбите на Range Rover в България вече стартираха, като цената на модела започва от 68 000 лв. с ДДС. За всеки пазар е определено лимитирано количество от новия модел през 2011 г. Българският пазар не прави изключение, като 20% от годишната квота вече е продадена. Доставките на модела ще започнат през месец септември. Така че желаещите да станат притежатели на пленителния Evoque още през тази година наистина трябва да побързат!