Начало ТОП Стартират поръчките на новата Dacia Duster в България

Стартират поръчките на новата Dacia Duster в България

2359
0
Новата Dacia Duster официално е на разположение за поръчка в България

Новата Dacia Duster вече може да се поръчва в България. През февруари марката лансира ексклузивна кампания за предварителна продажба на лимитирана серия от модела. От 15 март Duster вече е наличен за поръчка във всичките си версии. Моделът е уникален в своя клас, предоставяйки изключително съотношение между качество и цена от 36790 лева.

„Повече Duster, отново Duster“: новата Dacia Duster въплъщава всичко, което Dacia отстоява: надеждна, но с приключенски дух, достъпна, но готина и екосмарт. Моделът е роден през 2010 г., обновен е за първи път през 2017 г. и се издига на върха, като пренаписва правилата за SUV моделите.

НИВА НА ОБОРУДВАНЕ

Гамата на новия Duster включва три нива на оборудване: Essential, Expression и нова топ версия с две нива с отличително стандартно оборудване, налични на еквивалентна цена от 43 390 лв. С ексклузивен дизайн и елементи в меднокафяво, Duster Extreme e идеален избор за любителите на откритите пространства, търсещи солиден и практичен автомобил (миеща се тапицерия Micro-Cloud, модулни покривни релси и още много). Duster Journey е за клиенти, които предпочитат дизайн със сдържана елегантност редом с комфорт и технологии (автоматична паркинг спирачка, Media Nav Live и др.).

YOUCLIP СИСТЕМА ЗА ЗАКРЕПВАНЕ

YouClip, новите аксесоари в духа на Dacia – практична система, която прикрепва няколко специфични аксесоара в определени зони в купето – и ги прикрепва здраво. Новата Dacia Duster е оборудвана с четири (при Essential) или шест точки на закрепване YouClip (една на таблото, една на конзолата от страната на пасажера, една зад централната конзола, две от двете страни на багажника и една на задната врата).

Те могат да държат стойка за таблет, калъф за съхранение, стойка за смартфон с индукционно зарядно устройство или „3-в-1“ (държач за чаша, кука за чанта и подвижна лампа). Тази гениална 3-в-1 система е фабрично вградена в Duster Extreme и всички аксесоари, съвместими с YouClip, се предлагат от мрежата на Dacia.

ЦВЕТОВЕ

Цветовата палитра е разширена с включването на нов цвят бежов „Sandstone“(металик). Предлагат се още шест цвята: зелен „Lichen Khaki“, кафяв “Terracotta“, зелен “Cedar“, сив „Schiste“, черен „Nacre” или бял “Glacier“.

ДВИГАТЕЛИ И ТРАНСМИСИИ

Новата Dacia Duster е първият автомобил, оборудван с бензинов двигател TCe 130, предоставящ първа стъпка в електрификацията с технология 48V mild-hybrid. Наличен с версии 4X2 и 4X4, той съчетава 3-цилиндров 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и технология 48V mild-hybrid. По този начин TCe 130 намалява средния разход на гориво и CO2 емисиите с около 10[1]%.

Двигателят HYBRID 140 с автоматична скоростна кутия, съчетана със скоростна кутия с палцови муфи, без съединител може да бъде шофиран в изцяло електрически режим до 80% от времето в града. Това намалявайки разхода на гориво с до 40% в градски цикъл, в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене в градски цикъл, при сравним стил на шофиране.

Dacia е единственият производител, който включва двугоривно предложение с бензин и LPG, за всички свои модели с двигател с вътрешно горене с етикета ECO-G. Новият Duster се предлага по стандарт с тази тествана и изпитана технология. Когато работи с LPG, новият Duster ECO-G 100 отделя средно с 10% по-малко CO2 в сравнение с еквивалентен бензинов двигател.

Новата Dacia Duster се очаква в шоурумите на Dacia в България от средата на 2024 г.