Начало Автомобили HAVAL стартира продажбите на JOLION и третото поколение H6 у нас

HAVAL стартира продажбите на JOLION и третото поколение H6 у нас

2562
0
Haval Jolion
Haval Jolion

Официалният представител на HAVAL за България показа два нови модела от SUV гамата си. Това са моделите HAVAL JOLION и третото поколение HAVAL H6. Продажбите на двата модела стартират от този месец.

HAVAL H6 изненада със своя дизайн

Третото поколение HAVAL H6 изненада със своя дизайн, като по този начин демонстрира динамичното развитие на GREAT WALL MOTORS. Моделът е базиран на модулната платформа L.E.M.O.N. и е с футуристичен и минималистичен дизайн. Множеството интелигентни системи за шофиране предоставят максимална защита за пътниците, автомобила и останалите участници в движението. H6 разполага с ниво на автономност L2, което включва в себе си:

    • адаптивен круиз контрол (ACC),
    • напълно автоматичен паркинг асистент,
    • 360° камера за наблюдение на пространството около автомобила,
    • асистент за аварийно автономно спиране с функция за кръстовища,
    • система, предупреждаваща за сблъсък при движение на заден ход,
    • асистент за разпознаване на велосипедисти,
    • система, следяща умората на водача.

Моделът се предлага в България с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 150 kW и седем степенна автоматична скоростна кутия. Потребителите ще могат да избират между два режима на задвижване и три нива на оборудване. Цените на базовия модел започват от 52 990 лева с вкл. ДДС и пет годишна гаранция.

Компактният SUV HAVAL JOLION

Компактният SUV на марката, HAVAL JOLION е едно много добро допълнение към гамата. Той е насочен хората, водещи активен и динамичен живот и които се намират в непрекъснато движение. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2 700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки. Интуитивното управление е подсигурено от достигнатото ниво на автономност L2, което включва редица системи и асистенти като:

    • системата за поддържане на лентата (LCK), която регулира автоматично волана при отклонение от траекторията,
    • интелигентния адаптивен круиз контрол (ACC,) който контролира скоростта и безопасното разстояние до автомобила, който се движи напред,
    • FCW – системата за предупреждение при опасност от
      челен сблъсък,
    • AEB – системата за автономно аварийно спиране и др.

HAVAL JOLION е оборудван с Apple Car Play и Android Auto, както и с възможност за безжично зареждане на мобилен телефон. Моделът се предлага с 1.5 л бензинов двигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия. Автомобил HAVAL JOLION със стандартно оборудване може да бъде закупен за 41 990 лева с вкл. ДДС, а този с топ ниво на оборудване за 52 990 лева с вкл. ДДС.

ORA CAT

За първи път в България беше показан и новият електрически модел на GREAT WALL MOTORS – ORA CAT, който направи своя дебют на европейска земя, по време на автомобилното изложение в Мюнхен. Специално за всички ценители на електрическите автомобили, този модел беше докаран от Германия, за да очарова българската публика. Дизайнът му се определя като ретро футуризъм. Капацитет на батерията от 63 кв. ч. осигурява пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощност от 169 к.с. и ускорява от 0 до 100 км. за 8,5 секунди. Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA CAT е изцяло технологичен. Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm. Благодарение на чипът на Intel – Smart Autopilot много бързо и прецизно се обработва информацията от 6-те камери и наличните датчици. Така се разпознават превозни средства, пешеходци, пътни знаци. Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20.5″ дисплей. Той обединява инструменталното табло и инфотрймънт дисплея. Контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.