Начало BG спорт Ставрулакис и Аронов спечелиха първия кръг на Time Attack Balkans

Ставрулакис и Аронов спечелиха първия кръг на Time Attack Balkans

984
0
снимки: Иван Димов

Гръцкият пилот Георг Ставрулакис с Toyota Corolla спечели първия кръг на Time Attack Balkans, който се проведе миналата неделя на гръцката писта Серес. Той бе втори след двете 3-часови сесии за деня, зад Атанас Атанасов с Nissan S14a.

По време на Touge Battle и двамата елиминираха всичките си съперници и се класираха за финала. Там те трябваше в директен двубой да определят победителя. За съжаление обаче Атанасов получи технически проблем в своят автомобил и изобщо не можа да стартира в решителната битка.

Така победата автоматично бе присъдена за Ставрулакис. Трети се нареди Методи Стоянов с BMW 330Ci, който след 3-часовите сесии бе 5-ти, но се представи много добре в битките на Touge Battle.

Георг Ставрулакис с Toyota Corolla

В Street Touge Battle победата бе за Владислав Аронов с Renault Clio RS, който просто нямаше конкуренция сред участниците с улични гуми. Втори остана Явор Иванов с BMW E36 328. Трети Уил Леграс с Mazda RX8, който стана и най-бързият новак в този кръг.

8 отбора записаха участие, като най-много точки събра отбора на победителя Ставрулакис – PB Motorsport (Георг Ставрулакис и Димитрис Антонопулос) – 170 точки.

Втори останаха Rocket Motorsport (Методи Стоянов, Иван Асенов и Васил Стоянов) – 140 точки, а трети – Rubber Duck (Борислав Стоянов, Явор Иванов и Димитър Балтов) – 119 точки.

Общо 23-а пилоти от България и Гърция взеха участие в кръга. Сред тях имаше една дама, както и участник с дизелов автомобил. Събитието се проведе при доста високи температури на въздуха и асфалта. Въпреки това обаче нито един участник не получи технически проблем, който да е причинен от високите температури.

Владислав Аронов с Renault Clio RS

Промените в Touge Battle дадоха резултатите, които очакваха организаторите. “С промените, които направихме в провеждането на Touge Battle, успяхме да постигнем зрелищност и атрактивност не само за участниците, но и за зрителите на пистата“, заяви организаторът на шампионата – Искрен Иванов. „Има някои неща, които трябва да доизчистим за следващите кръгове. Но основата е много добра и планираме да я запазим занапред.”

Следващият кръг ще се проведе на 20 септември на румънската Мотор Парк край Букурещ. Записванията вече са отворени.