Начало BG спорт Ставрулакис и Аронов спечелиха първия кръг на Time Attack Balkans

Ставрулакис и Аронов спечелиха първия кръг на Time Attack Balkans

775
0
снимки: Иван Димов

Гръцкият пилот Георг Ставрулакис с Toyota Corolla спечели първия кръг на Time Attack Balkans, който се проведе миналата неделя на гръцката писта Серес. Той бе втори след двете 3-часови сесии за деня, зад Атанас Атанасов с Nissan S14a.

По време на Touge Battle и двамата елиминираха всичките си съперници и се класираха за финала. Там те трябваше в директен двубой да определят победителя. За съжаление обаче Атанасов получи технически проблем в своят автомобил и изобщо не можа да стартира в решителната битка.

Така победата автоматично бе присъдена за Ставрулакис. Трети се нареди Методи Стоянов с BMW 330Ci, който след 3-часовите сесии бе 5-ти, но се представи много добре в битките на Touge Battle.

Георг Ставрулакис с Toyota Corolla

В Street Touge Battle победата бе за Владислав Аронов с Renault Clio RS, който просто нямаше конкуренция сред участниците с улични гуми. Втори остана Явор Иванов с BMW E36 328. Трети Уил Леграс с Mazda RX8, който стана и най-бързият новак в този кръг.

8 отбора записаха участие, като най-много точки събра отбора на победителя Ставрулакис – PB Motorsport (Георг Ставрулакис и Димитрис Антонопулос) – 170 точки.

Втори останаха Rocket Motorsport (Методи Стоянов, Иван Асенов и Васил Стоянов) – 140 точки, а трети – Rubber Duck (Борислав Стоянов, Явор Иванов и Димитър Балтов) – 119 точки.

Общо 23-а пилоти от България и Гърция взеха участие в кръга. Сред тях имаше една дама, както и участник с дизелов автомобил. Събитието се проведе при доста високи температури на въздуха и асфалта. Въпреки това обаче нито един участник не получи технически проблем, който да е причинен от високите температури.

Владислав Аронов с Renault Clio RS

Промените в Touge Battle дадоха резултатите, които очакваха организаторите. “С промените, които направихме в провеждането на Touge Battle, успяхме да постигнем зрелищност и атрактивност не само за участниците, но и за зрителите на пистата“, заяви организаторът на шампионата – Искрен Иванов. „Има някои неща, които трябва да доизчистим за следващите кръгове. Но основата е много добра и планираме да я запазим занапред.”

Следващият кръг ще се проведе на 20 септември на румънската Мотор Парк край Букурещ. Записванията вече са отворени.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.